Správy

Podujatie Divínsky Boyard umožňuje deťom súťažiť, hrať aj vzdelávať sa

Spojením inovatívnej formy vzdelávania mládeže v oblasti prevencie kriminality s pobytom a pohybom detí v prírode je súťaž Divínsky Boyard.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie Divínsky Boyard umožňuje deťom súťažiť, hrať aj vzdelávať sa
Zdroj: TASR

Finále jej piateho ročníka sa uskutoční 20. septembra od 7.00 h do 17.00 h.

„Vo finále Divínskeho Boyardu čaká deti viac zábavy, aktívneho pohybu i športu na viac než 3,3 kilometra dlhej boyardovej trase obohatenej 15 rôznymi pohybovými športovými disciplínami, ako aj rozšíreným a náročnejším Adrenalínovým parkom pod Veľkým vrchom,“ priblížil Ján Sivok, predseda občianskeho združenia (OZ) JASIV.

Akčná bodka

To je organizátorom podujatia spolu s obcou Divín, miestnou základnou školou (ZŠ), AMAVETOM a Osvetovým strediskom správy kultúrnych pamiatok Divín.

Podľa Sivoka sa deti zabavia počas celého dňa na nádvorí Zichyho kaštieľa v kreatívnych tvorivých dielňach a uvidia techniku i vybavenie Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), Polície SR aj zdravotníckych záchranárov zo spoločnosti FALCK.

„Akčnou bodkou pred kultúrnym záverom finálového dňa bude o 13.30 h "Príbeh drogového dílera“ v prevedení zásahovej jednotky Finančnej správy SR, príslušníkov HaZZ, policajtov a záchranárov FALCK, ktorí akčným spôsobom zrealizujú ukážky pri dolapení dílera a následnej záchrane účastníkov dopravnej nehody," avizoval Sivok.

Divoká naháňačka

Ako ďalej spomenul, nebude chýbať divoká naháňačka na autách, prestrelka, hasenie horiaceho auta či záchrana účastníka dopravnej nehody a jeho prevoz do nemocnice.

„Kultúrnym vrcholom finále piateho ročníka bude o 14.30 h koncert speváčky Simy na nádvorí kaštieľa, po ktorom bude nasledovať už len vyhlásenie víťazov tohtoročného Divínskeho Boyardu,“ dodal Sivok.

Súťaž Divínsky Boyard je určená pre deti vo veku druhého stupňa ZŠ. Semifinálové kolá, ktoré absolvovalo 240 detí z 12 škôl z okresov Lučenec, Poltár a Detva na konci predchádzajúceho školského roka, boli zamerané viac na vzdelávanie vo vybraných oblastiach a témach prevencie kriminality. Do finále postúpilo 120 detí zo šiestich ZŠ, po tri najúspešnejšie z každého semifinále.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM