Katarína Oravská Správy

Dobrá správa pre nadšencov cyklistiky: Chcú sprehľadniť až 600 km trás

Informačný webportál bude poskytovať informácie o cezhraničnej doprave s dôrazom na využívanie cyklistickej dopravy. Umožní on-line plánovanie cykloturistických aktivít na viac ako 600-kilometrovom úseku slovensko-maďarskej spoločnej hranice.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre nadšencov cyklistiky: Chcú sprehľadniť až 600 km trás
Zdroj: Dnes24.sk

On-line plánovanie cykloturistických aktivít bude možné na viac ako 600-kilometrovom úseku slovensko-maďarskej spoločnej hranice. Ako informoval projektový manažér Roman Krajčovič, služba je súčasťou projektu TransHUSK Plus v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarska a Slovenskej republiky.

Realizátori projektu TransHUSK Plus analyzujú viac ako 600-kilometrový úsek slovensko-maďarskej spoločnej hranice a prihraničných oblastí. Zameriavajú sa na možnosti rozvoja intermodálneho prepojenia verejnej a cyklistickej dopravy, ako aj na možnosti získavania prístupu k informáciám o ekologicky šetrnej doprave. Prácu na projekte začali už v máji a plánujú ho ukončiť v júni budúceho roka.

„Špecifickým cieľom projektu je príprava návrhov investícií zameraných na prepojenie verejnej a cyklistickej dopravy a vytvorenie informačného webportálu. Ten bude poskytovať informácie o cezhraničnej doprave s dôrazom na využívanie cyklistickej dopravy. Portál bude poskytovať prehľad jednotlivých cyklotrás, čím umožní jednoduché on-line plánovanie cykloturistických aktivít. Návštevníci tam nájdu informácie o cestovných poriadkoch verejných dopravných prostriedkov, možnostiach prepravy a úschovy bicyklov, cenách cestovných lístkov, prestupných miestach a podobne. Bude tiež zobrazovať cyklomapy a profily všetkých trás, opisy jednotlivých destinácií, ako aj ďalšie turisticky zaujímavé informácie,“ povedal Krajčovič.

On-line portál plánujú jeho tvorcovia spustiť pre verejnosť v apríli budúceho roku. Projekt realizujú v okresoch, ležiacich pri spoločnej maďarsko-slovenskej hranici s dôrazom na širšie okolie Veľkého Krtíša a Slovenských Ďarmot, Lučenca, Rimavskej Soboty a Slovenského Nového Mesta. Na maďarskej strane sú to spádové územia sídiel Balassagyarmat, Salgótarján, Ózd a Sátoraljaújhely.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM