Rôzne

Dobrovoľní hasiči mesta Fiľakovo sa presťahujú do nových priestorov

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) mesta Fiľakovo v okrese Lučenec by mal od budúceho roka sídliť v nových priestoroch.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči mesta Fiľakovo sa presťahujú do nových priestorov
19
Galéria
Zdroj: FB DHZ Fiľakovo

Na účely zriadenia novej stanice DHZ samospráva zrekonštruuje garáže mestského podniku Filbyt, na čo získala dotáciu 30-tisíc eur od Ministerstva vnútra SR. Podľa predsedu DHZ Mariana Mesiarika je sťahovanie do iných priestorov nevyhnutné.

„Teraz máme k dispozícii miestnosť 4 × 4 metre a jednu garáž, kam sa zmestí iba jedno naše vozidlo. Sme bez sociálnych zariadení, bez šatní, bez učebne. Pravidelne sa tu stretáva 20 našich členov, ktorí si nemajú ani kde uskladniť výstroj,“ podotkol Mesiarik s tým, že súčasné podmienky im sťažujú aj výjazdy.

„Je veľmi dôležité, že na novom mieste bude celá naša technika pohromade. Nová stanica nám výjazdy výrazne zrýchli a zefektívni,“ doplnil predseda, podľa ktorého sa v nových priestoroch vďaka zborovni bude môcť rozvíjať aj ich klubová činnosť.

Rekonštrukciu garáží by mesto chcelo realizovať o niekoľko mesiacov. „Bude to závisieť aj od súčasnej situácie na stavebnom trhu – ako dovtedy narastú ceny a koľko budeme musieť prispieť z vlastnej pokladnice. Pravdepodobne to však zrealizujeme v lete budúceho roka,“ objasnil primátor Fiľakova Attila Agócs, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie.

Ilustračné foto, FB DHZ Fiľakovo

Železný hasič Novohradu 2018
19
Galéria
Zdroj: FB DHZ Fiľakovo
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM