Michaela Mozolányová Rôzne

Doma nám už bude teplúčko: V Lučenci začína vykurovacia sezóna

V Lučenci by mali začať kúriť už dnes. Vykurovaciu sezónu bude začínať spoločnosť Dalkia, informovala Dagmar Šušková senior manažér pre CZT región stred.

Ilustračný obrázok k článku Doma nám už bude teplúčko: V Lučenci začína vykurovacia sezóna
Zdroj: Webnoviny.sk

Spoločnosť zabezpečuje dodávku tepla a TÚV pre vyše 6 000 domácností v Lučenci a prevádzkuje 20 plynových kotolní spolu s 53 domových odovzdávacích staníc.

Podmienky na začatie vykurovania sú určené v zmysle vyhlášky Slovenskej republiky o určenom čase a určenej kvalite dodávky tepla pre spotrebiteľa. Dodávateľ začne dodávať teplo na vykurovanie vtedy, ak priemerná denná teplota vzduchu klesne počas dvoch nasledujúcich dní pod 13 C a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať jej zvýšenie v nasledujúcom dni nad túto hodnotu.

,,Na základe sledovania denných priemerných teplôt vzduchu a predpovedí počasia, predpokladáme začiatok vykurovacej sezóny vo štvrtok večer 26.9.2013. V prí­pade dodržania nášho predpokladaného termínu odštartovania dodávky tepla na vykurovanie, začneme tohto roku s vykurovaním skôr ako to bolo 7.októbra roku 2012." povedala Dagmar Šušková.

Na otázku čo spotrebiteľom odporúča urobiť s radiátormi pri začiatku vykurovacej sezóny odpovedala: ,,Pred začatím dodávky tepla je nutné aby boli radiátory odvzdušnené. Je dobré keď sa obyvatelia dohodnú, naplno otvoria všetky termostatické hlavice na radiátoroch a radiátory na najvyššom poschodí odvzdušnia. Po ukončení odvzdušnenia si obyvatelia nastavia hlavice podľa svojej potreby.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM