Ľubomíra Karmanová Správy

Dominik (20) z Lučenca vydieral rovesníka s nožom v ruke: Obral ho o tisíce a to nie je všetko!

Polícia obvinila Dominika z Lučenca zo spáchania troch zločinov. Lučenčan už bol súdne trestaný za lúpež. Pozrite, aké príkoria si pri ňom vytrpel jeho rovesník a čo mu hrozí.

Ilustračný obrázok k článku Dominik (20) z Lučenca vydieral rovesníka s nožom v ruke: Obral ho o tisíce a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil 20-ročného Dominika z Lučenca zo zločinu vydierania, zločinu lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obvinený od 21. júna vydieral 20-ročného muža z Lučenca.

„Takmer každý deň pýtal od neho peniaze v rôznych sumách. Ak mu ich nedá, opakovane sa mu vyhrážal fyzickým útokom, ublížením blízkej osobe a viackrát na poškodeného vytiahol nôž, pričom ho raz ľahko zranil na ruke. Pod zámienkou, že ide poškodenému vrátiť všetky peniaze ktoré mu už dal, ho poškodený vpustil do bytu, kde pod hrozbou použitia noža mu vzal tablet a noteebook v hodnote viac ako 400 eur, ktoré mu chcel potom vrátiť za 50 eur,“ upresnila Faltániová.

Ako ďalej dodala, postupne od poškodeného vylákal viac ako 2-tisíc eur. V pondelok (6.7.) v popoludňajších hodinách bola podozrivému mužovi obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ obvinil a umiestnil do policajnej cely. „Na obvineného spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V minulosti už bol súdne trestaný za lúpež a týchto skutkov sa dopustil v podmienke. Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov,“ dodala na záver hovorkyňa.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM