Ľubomíra Karmanová Samospráva

Doplňujúce voľby: V týchto dedinách majú nových starostov

V obciach Buzitka a České Brezovo sa v sobotu konali doplňujúce voľby. Obyvatelia jednej z obcí si museli vybrať starostu spomedzi dvoch kandidátov, ktorí v riadnych voľbách získali zhodný počet hlasov. V druhej obci sa v novembri voľby neuskutočnili, občania volili až teraz.

Ilustračný obrázok k článku Doplňujúce voľby: V týchto dedinách majú nových starostov
Zdroj: TASR

Voľbu starostu si pre zhodný počet hlasov dvoch kandidátov na post starostu obce v novembrových komunálnych voľbách zopakovali v sobotu (7.3.), v obci České Brezovo (okres Poltár). V obci Buzitka (okres Lučenec) v riadnom termíne starostu nevolili pre sťažnosť nezaregistrovaného kandidáta na starostu Miroslava Malatinca. Súd mu dal za pravdu. Voľby sa teda uskutočnili v náhradnom termíne.

Ako informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Erika Šťastná, v Českom Brezove, zo šiestich kandidátov získal vo voľbe najviac hlasov (129) Ivan Miko (SNS). „Z celkového počtu 413 oprávnených voličov sa na voľbách zúčastnilo 308,“ uviedla.

Obec Buzitka povedie nasledujúce obdobie Miroslav Malatinec (NEKA), ktorému v sobotnej voľbe odovzdalo svoj hlas dovedna 169 obyvateľov. „Z celkového počtu 413 voličov sa voľby zúčastnilo 335 ľudí, pričom platných hlasov bolo 328,“ spresnila zapisovateľka MVK Mária Kovalančíková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM