Správy

Dopravcovia majú problém s nedostatkom vodičov autobusov. Ako je to v Lučenci?

Problém s nedostatkom vodičov autobusov trápi prepravné spoločnosti najmä na západnom Slovensku. Napríklad v Nitre boli nútení zamestnať cudzincov. Aká je situácia v Lučenci?

Ilustračný obrázok k článku Dopravcovia majú problém s nedostatkom vodičov autobusov. Ako je to v Lučenci?
Zdroj: Boris Macko

Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec zabezpečuje hromadnú prepravu osôb v okresoch Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca. V súčasnosti zamestnáva 229 vodičov, z tohto jednu ženu, ktorá v podniku pracuje od novembra minulého roka.

„Je to úplne prvá vodička v histórii SAD Lučenec. Pokiaľ by sa objavili ďalšie uchádzačky o miesto vodičky z povolania, veľmi radi ich prijmeme,“ uviedla hovorkyňa SAD Lučenec Radka Segečová.

Problém s nedostatkom vodičov autobusov, ktorý trápi niektoré prepravné spoločnosti predovšetkým na západnom Slovensku, sa Lučenca zatiaľ netýka. potvrdila Radka Segečová.

„V rámci SAD Lučenec stav vodičov priebežne dopĺňame. Pri vyhľadávaní vhodných kandidátov na pozíciu vodič autobusu aktívne spolupracujeme s úradom práce. Doposiaľ sa nám nevyskytli zásadné problémy s ich nedostatkom,“ konkretizovala hovorkyňa.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM