Ľubomíra Karmanová Rôzne

Doteraz obnovili 47 ulíc v meste: V druhej polovici októbra príde na rad ďalších 31 lokalít

Obnova cestných komunikácií v Rimavskej Sobote bude zameraná predovšetkým na súvislú výmenu živičných povrchov, ale tiež na úpravy nerovností, opravy kanalizačných šácht a obnovenie existujúceho vodorovného dopravného značenia. Počas posledných štyroch rokov samospráva takto obnovila 47 ulíc.

Ilustračný obrázok k článku Doteraz obnovili 47 ulíc v meste: V druhej polovici októbra príde na rad ďalších 31 lokalít
Zdroj: TASR

Asfaltovanie lokalít na 31 cestných a peších komunikáciách mesta Rimavská Sobota by sa mohlo začať v druhej polovici októbra. Podľa slov viceprimátora mesta Ladislava Rigóa bude celkovo obnovených viac ako 21.000 štvorcových metrov (m2) ciest a približne 5700 m2 chodníkov.

Odhadovaná cena je 308.000 eur, konečná suma však bude závisieť od výsledkov verejného obstarávania, ktoré práve prebieha. „V prípade úspešného ukončenia verejného obstarávania v zmysle zákonom stanovených podmienok primátor podpíše s víťazným uchádzačom zmluvu v čo najkratšom časovom horizonte,“ konštatoval viceprimátor, ktorý očakáva, že v druhej polovici októbra by sa mohlo pristúpiť k realizácii prác.

Rekonštrukciu ulíc a jej financovanie prostredníctvom nového úveru schválili mestskí poslanci ešte na svojom júnovom zasadnutí. Obnova bude podľa primátora Jozefa Šimka pre mesto jednoduchšia aj vďaka peniazom, ktoré samospráva ušetrí refinancovaním starých úverov a súvisiacim znížením úrokových sadzieb, ktoré klesli z 2,8 až 3,2 % na 0,67 %. „Prostriedky, ktoré takto ušetríme, použijeme na vyplatenie istiny a úrokov,“ konštatoval.

Obnova cestných komunikácií v meste bude zameraná predovšetkým na súvislú výmenu živičných povrchov, ale tiež na vyplnenie a úpravy nerovností, opravy kanalizačných šácht v nevyhnutnom rozsahu a obnovenie existujúceho vodorovného dopravného značenia. Počas posledných štyroch rokov samospráva podľa vyjadrenia primátora doteraz takto obnovila spolu 47 ulíc v meste.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM