Rôzne

Dovolenka nemusí byť len o slanej vode; Liptov a Tatry ponúkajú more zážitkov

Tatranské hory a Liptov privítali minulý rok podľa riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) REGION LIPTOV Dariny Bartkovej bezmála 650.000 návštevníkov a v tamojších aquaparkoch sa okúpal necelý milión dovolenkárov.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka nemusí byť len o slanej vode; Liptov a Tatry ponúkajú more zážitkov
Foto: Jozef Milan

Liptov

Zvýšený záujem turistov predpokladá najmä v Liptove. “Stále viac turistov si uvedomuje, že desiatky kilometrov atraktívnych trás na pešiu turistiku sú aj v Nízkych Tatrách a nemusí to byť práve hrebeňová túra z Chopka na Ďumbier. Tento región je bohatý na vyhliadkové vrchy, malebné doliny i prekrásne sedlá, ktoré rozhodne stojí za to preskúmať,” uviedla Bartková

Tatry

“Tatry sú ideálnou alternatívou zahraničnej dovolenky. Pri nižších nákladoch ju turisti môžu aktívne tráviť pri vode alebo v našich horách poznávaním regiónu a tradičnej kuchyne. Každý rok zároveň pribúda veľa nových atrakcií, ďalšie kilometre cyklotrás a zaujímavé podujatia,” konštatoval predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Tatry a Liptov

Tatry aj Liptov sa podľa riaditeľky OOCR Región Vysoké Tatry Lenky Maťašovskej za posledné roky výrazne zmenili. “Znakom toho je rastúca návštevnosť. Môžu za to investície do infraštruktúry dovolenkových rezortov aj lepšia kvalita služieb. Prázdniny nemusia byť len o slanej vode v prímorských letoviskách, naše Tatry ponúkajú tiež more, a to more zážitkov,” povedala Maťašovská.

Slovenské more

Riaditeľka OOCR REGION LIPTOV doplnila, že slovenské more nájdu aj návštevníci Tatier. “V Bešeňovej majú pravé morské vlny, v Tatralandii slanú morskú vodu, v Lúčkach zasa jedinú liečivú a v Poprade sa pýšia ocenením najekologickejší rezort, podotkla Bartková. Všetky zariadenia majú spoločné množstvo atrakcií a sprievodných podujatí po celé leto. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR podporí rôzne projekty cestovného ruchu dotáciami vo výške takmer 3,4 milióna eur. Injekcia od štátu prispeje k ďalšiemu skvalitňovaniu služieb a realizácií zaujímavých projektov cestovného ruchu pre domácich aj zahraničných turistov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM