Ľubomíra Karmanová Šport

Eurofest na Slovensku: Medzinárodná atletická súťaž hosťovala v Lučenci

Miestny atletický klub MAX REDOX sa stal tento rok hostiteľom významného atletického podujatia. Tartan na jednej z lučenských základných škôl si vyskúšali atléti z Čiech, Nemecka, ale aj Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Eurofest na Slovensku: Medzinárodná atletická súťaž hosťovala v Lučenci
Zdroj: Dnes24.sk

Hostiteľom jubilejného 30. ročníka medzinárodných atletických pretekov Eurofest sa stalo Slovensko. Atléti zo Slovenska, Čiech, ale aj Nemecka si vyskúšali atletický areál na Základnej škole L. Novomeského v Lučenci, kde zabojovali o stupne víťazov. „Som veľmi rada, že sme v areáli našej školy mohli privítať mladých športovcov, ktorých pri ich výkonoch podporili aj naše roztlieskavačky Tigrice,“ povedala riaditeľka ZŠ Novomeského Jana Dudášová.

„Z klubu MAX REDOX sme robili výber 8 dievčat a 8 chlapcov, ktorý náš klub a vlastne aj Slovensko na tejto súťaži reprezentovali,“ vysvetlil vedúci tréner klubu Daniel Pauko.

Bohužiaľ športového podujatia sa nemohli zúčastniť Maďarskí atléti, napriek tomu Eurofest hostil v Lučenci 80 športovcov, ktorí si zmerali svoje sily v atletických disciplínach 70m, 300m, 800m, výška, diaľka, guľa, disk, oštep a štafety. „Najúspešnejší v kategórii chlapcov boli atléti z Lučenca pred Nemcami. Dievčatám z domáceho klubu sa Nemky zdolať nepodarilo a skončili na druhom mieste,“ dodal Pauko.

Za účasti medzinárodnej zostavy, považuje vedúci tréner Pauko výkony lučenských športovcov za veľmi pekný úspech. Miestny atletický klub Max Redox momentálne s viac ako 200 člennou základňou športovcov patrí medzi najúspešnejšie športové kluby v meste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM