Ľubomíra Karmanová Kultúra

Európska tatérska elita sa stretne v našom regióne: Oragnizátori hovoria o výnimočnom medzinárodnom podujatí!

Móda nechať si ozdobiť telo zaujímavým dielom skúseného tatéra, sa už z umeleckých kruhov dávno preniesla aj medzi širokú verejnosť. Nie je nič výnimočné, ak potetované rameno ukrýva pod sakom riaditeľ banky, či pod šatami nenápadná dievčina.

Ilustračný obrázok k článku Európska tatérska elita sa stretne v našom regióne: Oragnizátori hovoria o výnimočnom medzinárodnom podujatí!
Zdroj: Dnes24.sk

Čoraz väčšia obľuba tohto umenia je živnou pôdou aj pre jeho tvorcov. Tatérov je ako húb po daždi, ale skutočných profíkov je už menej.

Svetová elita tatérov už onedlho zamieri do Fiľakova, na druhý ročník festivalu, ktorý si hneď po svojej premiére získal medzinárodný cveng. „Tento festival je unikátny a veľmi si ho pochvaľovali všetky zúčastnené tetovacie štúdiá,“ spomína na prvý ročník festivalu organizátor Robo Mag.

Druhý ročník príde ešte vo väčšom štýle. Ako nám prezradil organizátor festivalu, už teraz je prihlásených okolo 50 tatérov zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Rakúska, Nemecka a Anglicka.

„Takáto veľká medzinárodná akcia, ktorú poznajú po celom svete, sa na Slovensku ešte nekonala,“ pýši sa hrdý organizátor.

Okrem prezentácie tých najlepších tatérov, na účastníkov čakajú skvelé koncerty, fakir show, ale aj potetované sexi hostesky. „Nezabudli sme ani na tých menších. Tiež sa budú môcť dať tetovať, samozrejme pôjde o umývateľné tetovanie. Pre deti chystáme aj mnoho ďalších prekvapení,“ hovorí Robo Mag.

Festival je, podľa Roba, určený všetkým, ktorí majú radi kvalitnú hudbu, umenie, tetovanie ako životný štýl. Festival obohatí aj výstava grafika a maliara z Lučenca Ľubomíra Franciaka.

Organizácia podujatia je v plnom prúde. Stále hľadáme sponzorov a partnerov, bez ktorých je ťažké takéto podujatie zorganizovať,“ dodáva na záver organizátor.

Podujatie sa uskutoční síce až v júni, no už teraz sa naň teší množstvo priaznivcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM