Ľubomíra Karmanová Krimi

Falošní policajti s kuklou neďaleko Lučenca: Ženu (42) spútali, dom vybielili a ešte aj vytopili!

Ženu v jej rodinnom dome, podľa polície, prepadli muži, vydávajúci sa za policajtov. Po páchateľoch, ktorí ženu nielen okradli polícia stále pátra.

Ilustračný obrázok k článku Falošní policajti s kuklou neďaleko Lučenca: Ženu (42) spútali, dom vybielili a ešte aj vytopili!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu porušovania domovej slobody, spáchaných formou spolupáchateľstva, informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. „Vo štvrtok (24.9.) krátko po 8.00 hodine, páchateľ maskovaný s kuklou na hlave a s vestou s nápisom POLÍCIA, v Lehôtke preskočil oplotenie rodinného domu čím vnikol na jeho pozemok,“ uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej dodala, na terase prepadol poškodenú 42-ročnú ženu, ktorú so slovami: „Tu je polícia ideme Vám urobiť domovú prehliadku!" vyzval, aby bola ticho.

„Zaviedol ju do obývačky, kde ju spútal a na hlavu jej dal vestu, aby nič nevidela. Do vnútra privolal druhého páchateľa maskovaného kuklou na hlave, ktorý postupne prehľadával celý dom a ukradol peniaze, zlaté prstene, hodinky a mobilný telefón,“ informuje Faltániová.

Podľa jej ďalších slov, po prehľadaní domu poškodenú pripútali v komore o regál, následne dom vytopili vodou z vodovou do výšky prahov a ušli. Poškodená zostala podľa polície spútaná až do príchodu jej manžela. „Páchatelia jej nespôsobili zranenia vyžadujúce lekárske ošetrenie. Krádežou spôsobili škodu odhadnutú na viac ako 5400 eur,“ dodala na záver hovorkyňa s tým, že po páchateľoch polícia pátra, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM