Ľubomíra Karmanová Samospráva

Fiľakovo má novú prednostku: Jej predchodkyňa pôsobila na tomto poste 25 rokov

Mestský úrad vo Fiľakove má novú prednostku. Nahradila tak Ľudmilu Svoreňovú, ktorá po 25 rokoch na tomto poste odišla do dôchodku.

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo má novú prednostku: Jej predchodkyňa pôsobila na tomto poste 25 rokov
Zdroj: TASR

Mestský úrad (MsÚ) vo Fiľakove (okres Lučenec) má novú prednostku. Ľudmilu Svoreňovú, ktorá na tomto poste pôsobila takmer 25 rokov a ku koncu októbra odišla do dôchodku, nahradila Andrea Mágyelová. O personálnej zmene informoval primátor mesta Attila Agócs.

„Už v prvých dňoch sa nová prednostka naplno zapojila do prípravných fáz tvorby nového mestského rozpočtu a spolu s vedením mesta sa pripravuje na náročnú reformu činnosti úradu v prístupe k občanom. Mesto totiž plánuje v priebehu budúceho roku vybudovať a uviesť do plnej prevádzky klientske centrum, ktoré bude slúžiť ako primárny priestor priamej komunikácie s klientmi MsÚ a zabezpečovať poskytovanie verejných služieb prostredníctvom osobného kontaktu,“ uviedol primátor.

Andrea Mágyelová pred nástupom do funkcie prednostky MsÚ Fiľakovo pôsobila ako ekonómka a matrikárka v neďalekej obci Radzovce. Vyštudovala strednú ekonomickú školu a počas svojho pracovného pôsobenia na Obecnom úrade v Radzovciach získala vysokoškolské vzdelanie a následne aj doktorát v študijnom odbore verejná politika a verejná správa na fakulte Verejnej správy Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM