Jakub Forgács Kultúra

Fiľakovo oživí multikultúrny a multižánrový festival: Skvelá správa, vstup je voľný

Festival UDVart prepojí vážnu hudbu, jazz, divadlo i akrobatov. Na čo sa môžu tešiť návštevníci?

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo oživí multikultúrny a multižánrový festival: Skvelá správa, vstup je voľný
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Už po piaty raz sa uskutoční multikultúrny a multižánrový festival UDVart, ktorý organizuje Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Fiľakove. Ako informovala jeho riaditeľka Andrea Illés Kósik, pre pandémiu nového koronavírusu musel byť tento rok festival obsahovo i časovo skrátený.

V oklieštenej forme

„Museli sme vynechať sprievodné programy, ako sú workshopy, tvorivé dielne, programy pre deti, športové a iné komunitné aktivity, ktoré nie sú povolené epidemiologickými opatreniami, a zrušiť tretí deň festivalu. Dvojdňové podujatie bude viazané na pódium a hľadisko, takže namiesto voľného pohybu ľudí, ktorý bol doteraz bežný, bude festival obmedzený na určené priestory,“ priblížila Kósik.

Napriek tomu festival prinesie pestrý a umelecky náročný kultúrny program v podaní literárnych besied slovenských i maďarských autorov, koncert vážnej hudby i dva jazzové koncerty. Podujatie obohatia i perkusionistická show a svetelná UV show akrobatických tanečníkov.

Ďalšie aktuálne správy

Divadelným lákadlom bude oceňovaná komédia divadla Gólem Színház, ktorá divákom poskytne pohľad do židovskej kultúry. Večerné koncerty zas prinesú vystúpenia viacerých hudobných žánrov za účasti zahraničných hostí.

Festival UDVart sa vo dvore Mestského vlastivedného múzea uskutoční v piatok (2. 7.) a v sobotu (3. 7.). Vstup na podujatie je voľný, vzhľadom na obmedzený počet návštevníkov je však potrebné sa vopred zaregistrovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM