Samospráva

Fiľakovo rekonštruuje starú telocvičňu, vznikne v nej priestor pre šport

Moderný priestor pre športovcov vznikne v približne 50-ročnej telocvični v areáli klubu FTC vo Fiľakove v okrese Lučenec vďaka aktuálnej rekonštrukcii, realizovanej miestnou samosprávou.

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo rekonštruuje starú telocvičňu, vznikne v nej priestor pre šport
Zdroj: TASR

Podľa slov primátora Attilu Agócsa mesto investuje do obnovy budovy 50-tisíc eur z úveru a ďalších 25-tisíc, ktoré dostalo ako príspevok od Slovenského futbalového zväzu.

„Pôvodne sme rátali, že táto suma bude postačovať. Ako to však býva, keď sa človek pustí do staršej budovy, začnú sa ukazovať problémy, s ktorými sa dovtedy nepočítalo,“ podotkol primátor a konkretizoval, že po začatí prác zistili, že telocvičňa je postavená bez serióznejších základov na sutine. Budova okrem toho stojí v blízkosti menšieho „občasného“ potoka, ktorý preteká priamo pod tribúnou.

Ako nová

„Vlhli nám preto steny. Zistili sme, že ich nestačí iba podrezať a boli sme nútení budovu odizolovať serióznejšie. K jednej zo stien sme preto museli pristavať izolačnú prímurovku, akýsi ochranný val pred potokom,“ vysvetlil primátor, podľa ktorého práve tieto práce výraznejšie zvýšili výslednú sumu na takmer 94-tisíc eur.

Z nej okrem spomenutých izolačných zásahov vymenili celú strešnú krytinu, namontovali bleskozvod, vymenili všetky okná a dvere, spravili nové maľovky a nátery. Namontovali tiež úplne novú odpruženú športovú palubovku z jaseňového dreva.

„Taktiež sme sa dohodli s mestským podnikom Filbyt, že nám pomôže s výmenou centrálneho vykurovania, rozvodov a radiátorov. Väčšinu potrebného materiálu sa mu podarilo zohnať sponzorsky,“ vymenoval primátor s tým, že väčšina prác je už hotová, pracuje sa len na spomínanom vykurovaní.

Už o mesiac

Podľa slov prezidenta FTC Attilu Visnyaiho odovzdajú zrekonštruovanú telocvičňu v priebehu októbra. „Oficiálne odovzdanie bude sprevádzané futbalovým turnajom prípraviek. Zároveň spoločne oslávime 110-ročné výročie fiľakovského futbalu. Prebehne odovzdávanie cien osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o rozvoj futbalu v meste a predstavíme tiež brožúru z pera Vladimíra Cirbusa, ktorá je akýmsi zhrnutím histórie FTC,“ avizoval.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM