Správy Samospráva

Fiľakovo rekonštruuje viaceré ulice i chodníky: Pribudnú aj nové parkovacie miesta

Na rozsiahlu obnovu miestnych komunikácií a chodníkov sa samospráva Fiľakova pripravovala od júla, celkovo mesto na tento účel z vlastného rozpočtu vyčlenilo viac ako 184-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovo rekonštruuje viaceré ulice i chodníky: Pribudnú aj nové parkovacie miesta
Zdroj: Mesto Prešov

Samospráva Fiľakova vyasfaltuje v tomto roku viac ako 13-tisíc štvorcových metrov ciest a chodníkov. Práce, ktoré sa naplno rozbehli v týchto dňoch, prinesú i nové parkovacie miesta a rekonštrukciu chodníkov v areáli mestského cintorína. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Vyše 180-tisíc eur

Na rozsiahlu obnovu miestnych komunikácií a chodníkov sa samospráva Fiľakova pripravovala od júla, celkovo mesto na tento účel z vlastného rozpočtu vyčlenilo viac ako 184-tisíc eur.

„Je to zapríčinené najmä vlaňajšou koronakrízou, keď vedenie mesta utlmilo viaceré investičné akcie vrátane asfaltovania. Niektoré plánované obnovy sa preto presunuli na tento rok a realizujeme ich naraz,“ vysvetlil vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a stratégie rozvoja Ivan Vanko.

Ďalšie aktuálne správy

Čo prejde obnovou?

V najbližších dňoch sa rekonštrukcia dotkne aj Ulice 1. mája, ktorá patrí k najdlhším a najrušnejším vo Fiľakove. Obnovený bude aj povrch cesty na Kukučínovej ulici a časť Mocsáryho ulice, ktorá tieto úseky prepája. Mesto okrem toho vytvorí päť nových parkovacích miest pred supermarketom na Biskupickej ulici, pričom zrekonštruuje i priľahlú križovatku. Dokončený bude aj chodník na Daxnerovej ulici, vedúci od sídliska Farská lúka k materskej škole.

„Veľkou obnovou tiež prechádza mestský cintorín, v ktorom nanovo vyasfaltujeme všetky staré chodníky a tiež prístupovú cestu k domu smútku,“ doplnil Vanko. Ako dodal, na asfaltovanie bude nadväzovať komplexná rekonštrukcia prístupovej časti pre peších v hodnote približne 20-tisíc eur, ktorú zrealizujú Verejnoprospešné služby mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM