Kultúra Správy

Fiľakovský hrad opäť otvorí svoje brány: Tešiť sa môžete aj na NOVINKY

Od začiatku mája bude otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tiež patria pod správu fiľakovského múzea.

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovský hrad opäť otvorí svoje brány: Tešiť sa môžete aj na NOVINKY
5
Galéria
Zdroj: TASR/Branislav Caban

Pre návštevníkov od 1. mája opäť otvárajú Fiľakovský hrad v Lučeneckom okrese. Informovali o tom z hradného múzea vo Fiľakove.

Aj v angličtine

Ako uvádzajú, od začiatku mája bude otvorené aj Mestské vlastivedné múzeum a Novohradské turisticko-informačné centrum, ktoré tiež patria pod správu fiľakovského múzea. Prevádzková doba ostáva rovnaká ako v bežnom období. Mestská knižnica, ktorá je tiež oddelením inštitúcie, je opäť otvorená pre verejnosť od utorka do soboty. Hradný areál bude aj v tomto roku ponúkať niekoľko noviniek.

„Vychádza v ústrety anglicky hovoriacim turistom, keďže odteraz budú popisy výstavných predmetov stálych expozícií uvedené aj v tomto jazyku,“ pripomínajú. Pribudnú aj drevené spoločenské hry pre deti.

Ďalšie aktuálne správy

Prvá tohtoročná výstava

V galérii Mestského vlastivedného múzea pripravujú prvú tohtoročnú výstavu, ktorej témou bude vojenská technika druhej svetovej vojny. Predstavená bude prostredníctvom makiet fiľakovského modelára Tibora Pétera. Vystavené budú aj modely tých vozidiel, ktoré boli súčasťou miestnych udalostí. Výstavu verejnosti otvoria 18. mája bez vernisáže a záujemcovia si ju môžu pozrieť do 6. augusta.

„O organizovaní nadchádzajúcich podujatí a ďalších aktivít inštitúcie budú informácie zverejnené na dostupných webových stránkach, na sociálnej sieti a formou mediálnych správ,“ zdôraznilo hradné múzeum vo Fiľakove s tým, že vo všetkých priestoroch je nutné dodržiavať aktuálne protipandemické opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: Hrad vo Fiľakove
5
Galéria
Zdroj: TASR/Branislav Caban
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM