Správy

FOTO: Atraktívnejšia doprava v Lučenci, cestujúcich zvezú nové autobusy

Vozový park určený na zabezpečovanie mestskej hromadnej dopravy v Lučenci rozšíria dva nové autobusy Iveco Crealis.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Atraktívnejšia doprava v Lučenci, cestujúcich zvezú nové autobusy
3
Galéria
Zdroj: SAD Lučenec

TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Lučenec Radka Segečová, podľa ktorej ich spoločnosť tieto modely zaradila do prevádzky ako prvá z okolitých štátov.

„Hlavným zámerom obnovy vozového parku prostredníctvom týchto vozidiel je čo najviac zatraktívniť mestskú autobusovú dopravu v meste Lučenec pre cestujúcich, zlepšiť jej kvalitu, spoľahlivosť, bezpečnosť i ekologickosť," uviedla hovorkyňa.

Bezbariérové a ekologické

Dodala, že nové autobusy s prepravnou kapacitou 25 sediacich a 72 stojacich cestujúcich sú určené pre prevádzku v mestských aglomeráciách a ich konfigurácia bola prispôsobená potrebám mesta Lučenec.

„Sú v trojdverovej konfigurácii a spĺňajú kritéria bezbariérového prístupu, teda sú v nízkopodlažnom vyhotovení," konkretizovala.

Autobusy sú podľa nej vybavené dverami s takzvaným dopytovým systémom pre výstup, ktorý najmä v zimných mesiacoch bude brániť zbytočnému úniku tepla z vozidla v prípade, že na danej zastávke nik nebude vystupovať.

Aj wifi

„Cestujúci budú môcť počas prepravy v autobusoch využívať wifi pripojenie na internet, prípadne zariadenie na dobíjanie mobilných telefónov. Autobusy sú vybavené aj zariadením na sledovanie polohy vozidiel v reálnom čase, prostredníctvom ktorého bude cestujúci informovaný o polohe a predpokladanom čase príchodu autobusu na zastávku," doplnila Segečová.

SAD Lučenec prevádzkuje medzinárodné i vnútroštátne diaľkové linky a zabezpečuje dopravnú obslužnosť v oblasti prímestskej autobusovej dopravy v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár a Revúca.

Zároveň zabezpečuje mestskú autobusovú dopravu v mestách Lučenec a Rimavská Sobota. Spoločnosť zamestnáva 334 zamestnancov a prevádzkuje 179 autobusov, ktoré ročne ubehnú vyše 11 miliónov kilometrov.

Foto: SAD Lučenec

Nové autobusy v LC
3
Galéria
Zdroj: SAD Lučenec
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM