Krimi

FOTO: Chodec zomrel pod kolesami kamióna, vodič nafúkal takmer 0,5 promile alkoholu!

Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel chodec. Dopravná nehoda sa stala v stredu (30.1.) o 14.30 hodine na ceste I/16 v katastri obce Vidiná.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Chodec zomrel pod kolesami kamióna, vodič nafúkal takmer 0,5 promile alkoholu!
4
Galéria
Zdroj: KR PZ BB

60-ročný chodec z Vidinej prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov, bez ohľadu na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcej jazdnej súpravy zloženej z ťahača Iveco s návesom.

Súpravu viedol 50-ročný vodič, občan Rumunska, v smere od Zvolena na Rimavskú Sobotu a pre krátku vzdialenosť a náhlemu vstupu chodca z pravej strany cesty, zrážke už nedokázal zabrániť.

Chodec pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Požitie alkoholických nápojov u nebohého chodca bude zisťované pri nariadenej súdnej pitve.

„Vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,23 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,48 promile. Miera zavinenia a príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie,“ uviedla k nehode Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Video zo spomínanej nehody nájdete TU.

Nehoda pri Vidinej
4
Galéria
Zdroj: KR PZ BB
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM