Boris Macko Rôzne

FOTO: Čierna škvrna na mape Lučenca: Blízkosť centra špatí odpad a zanedbaná zeleň

Pohľad, ktorý bije do očí tým najhorším spôsobom. Lučenčanov rozhorčilo zanedbané nádvorie neďaleko centra mesta. Bude sa s tým niečo robiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Čierna škvrna na mape Lučenca: Blízkosť centra špatí odpad a zanedbaná zeleň
Foto: Boris Macko

V tesnej blízkosti centra mesta v priestore medzi Redutou a mrakodrapmi je nádvorie, ktoré špatia odpadky, zanedbaná zeleň a ošarpané fasády. Navyše aj odstavené auto s podhustenými pneumatikami, ktoré tam zrejme stojí dlhší čas.

Preto sme oslovili mestský úrad s otázkou, či a ako chcú tento stav riešiť. „Mesto vyzvalo vlastníkov uvedenej nehnuteľnosti na nápravu v zmysle VZN mesta, pretože povinnosťou vlastníkov nehnuteľnosti je sa starať o svoj majetok. V prípade nedodržiavania povinnosti bude mesto postupovať v zmysle právnych predpisov,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Samospráva má podľa nej zviazané ruky aj v tom prípade, keby chceli upratať spomínanú plochu na vlastné náklady. „Aktivačných pracovníkov využívame na upratovanie verejných priestranstiev vo vlastníctve mesta. Nemôžme investovať do cudzieho majetku,“ uzavrela Hrnčiarová. Snažili sme sa osloviť aj majiteľa okolitých budov a nádvoria, no bezvýsledne. Telefonické a mailové kontakty uvedené na stránkach nefungujú a priestory recepcie hotela Reduta sú opustené. Otázne je, či sa mestu podarí niekoho vyzvať na nápravu, keďže hotel ani nádvorie evidentne nie sú udržiavané.

Pozrite si nevábne obrázky hŕby zanedbaného nádvoria v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Lučenec bojuje proti vandalom v parku. Pri labuti pribudla nová ochrana

Lučenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni

Foto: Neporiadok za Redutou
11
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM