Boris Macko Rôzne

FOTO: Ďalšia rekonštrukcia v centre Lučenca. Pribudne atraktívna NOVINKA pre ľudí!

Jednu rekonštrukciu už má Ulica Dr. Herza za sebou. No chystá sa ďalšia, ktorá má prispieť k ďalšiemu využitiu priestoru. Pozrite akému!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalšia rekonštrukcia v centre Lučenca. Pribudne atraktívna NOVINKA pre ľudí!
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

O rekonštrukcii Ulice Dr. Herza sme už viackrát písali. Opravila sa cesta i chodník v úseku od Vajanského po J. A. Komenského. V plnej kráse sa zaskvela aj historická radnica, pred ktorou pribudol latinský nápis. Tým však výpočet prác na spomínanej ulici nekončí.

Oproti historickej radnici je voľný priestor, ktorý od ulice oddeľuje provizórne oplotenie. Okrem unimobunky na ňom zatiaľ nič nie je. Medzi Lučenčanmi sa pošuškáva, že by malo ísť o parkovisko. „Počul som, že by tam mali vybudovať nové parkovisko. Neviem, či je to pravda, sám som zvedavý, čo s tou plochou bude,“ povedal Ivan z Lučenca.

Mesto už má svoje plány, no vodičov nepotešíme. „Uvedený priestor bude zrevitalizovaný v II. etape rekonštrukcie Ulice Dr. Herza a bude tam zriadene tzv. Radničné námestie so zeleňou a oddychovou zónou a netradičnými prvkami mestského exteriérového prostredia,“ priblížila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Inými slovami, vznikne priestor, kde si budú môcť Lučenčania dopriať relax. Práce by mali začať ešte v tomto roku. O ďalších podrobnostiach II. etapy rekonštrukcie Ulice Dr. Herza vás ešte budeme informovať.

Pozrite si miesto, kde vznikne oddychová zóna na Ulici Dr. Herza!

V OBRAZOCH: Priestor, ktorý zatiaľ zakrýva plot poslúži Lučenčanom na oddych
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM