Boris Macko Rôzne

FOTO: Ďalšia rozprávka v lučeneckom parku. Krásna NOVINKA teší deti i rodičov

Mestský park v Lučenci neláka len na krásnu zeleň, ale ponúka aj iné atrakcie. Ich počet sa stále zvyšuje. Posledná pribudla iba nedávno!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalšia rozprávka v lučeneckom parku. Krásna NOVINKA teší deti i rodičov
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

V parku sú už teraz drevené sochy, sprievodca rozprávkovým svetom, zelená labuť, či minizoo. V prípade drevených sôch ide o vytvorenie rozprávkového sveta. Majú znázorňovať rôzne postavy a postavičky zo známych príbehov. Zatiaľ poslednou atrakciou je od piatka drevená perníková chalúpka.

Perníková chalúpka je síce z dreva, no najmenších aj tak poteší. Na svojom mieste sa ani nestihla poriadne zohriať a už sa tešila záujmu detí. „Som rada, že je v parku. Dcérka doma neobsedí a rozprávkový domček je ďalším dôvodom na výlet. Chalúpka je veľmi pekná, len dúfam, že ju vandali nechajú na pokoji,“ povedala Lučenčanka Petra (40).

Chalúpka je cenná aj preto, lebo na jej výrobe sa podieľali deti svojimi maľbami. Autorkou kresleného návrhu chalúpky je Nela Malatinská, ktorá v tom čase chodila na ZŠ na M. R. Štefánika v Lučenci. Na steny chalúpky vyčarovali kreslené fantázie deti z krúžku Čarbičky, Karolína Halgašová, Alex Deme, Mia Mozoľová, Arthur Jacob Pearson, Vivien Szabó, Dorota Šinková a Ally Uderianová. Pomohli im aj „kolegovia“ z výtvarného krúžku – Sandra Malinová, Ľubka Spišiaková, Ema Ostrihoňová a Eliška Šimková. Maľbami prispela aj už spomínaná autorka víťazného návrhu Nely, ktorá svoje predstavy namaľovala na jednu z bočných stien.

Pozrite si perníkovú chalúpku v lučeneckom parku v našej fotogalérii!

Mestský park v Lučenci krášli aj perníková chalúpka
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM