Boris Macko Samospráva

FOTO: Detské ihrisko v centre Lučenca rozoberajú. Vieme dôvod!

Popri vianočnej výzdobe upútali Lučenčanov na Námestí republiky aj stavebné stroje a robotníci. Začali s demontážou detského ihriska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Detské ihrisko v centre Lučenca rozoberajú. Vieme dôvod!
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Niektorí okoloidúci na Námestí republiky len nechápavo krútili hlavou nad tým, že robotníci s pomocou strojov rozoberajú detské ihrisko. Netreba však mať obavy, detváky o miesto na hry neprídu, práve naopak. Pred časom sme písali o plánovanej rekonštrukcii detských ihrísk v meste.

„Niektoré prvky na detskom ihrisku na Námestí republiky ostanú, iné budú vymené z dôvodu opotrebeniu. Existujúcu zostavu nahradení veľká s tromi vežami, lezeckou stenou a šmýkačkami. Pribudne aj veľká trojhojdačka,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Doterajší problém kaluží a blata, ktoré znemožňovali využitie ihriska po daždi, vyrieši gumená dopadová plocha na celej ploche detského ihriska. Kvôli trvácnosti budú nové prvky z kovu. Rekonštrukcia čaká aj detské ihrisko v mestskom parku. V prvej etape bude zrevitalizované len sčasti, pôjde o plochu pre najmenších s rozlohou 200 m2. Existujúce pružinové hojdačky budú premiestnené, no pribudnú k nim ďalšie dve a obnova čaká aj pieskovisko. Rovnako aj tu pribudne nová gumená dopadová plocha s odvodnením.

V druhej etape bude doriešená aj horná časť detského ihriska. Mesto plánuje aj revitalizáciu bývalého venčoviska a historického Strandu a projekčne navrhne nový zábavný park pre deti. Rozšírenie čaká aj FIT cestu pre dospelých v Mestskom parku. Celkové náklady na spomínané projekty dosiahnu 51 500 eur, z toho 17 500 eur poskytnú sponzorské firmy.

Pozrite si v našej galérii začiatok rekonštrukcie detského ihriska na Námestí Republiky!

V OBRAZOCH: Začala rekonštrukcia detského ihriska na Námestí republiky
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM