Boris Macko Rôzne Správy

FOTO: Do lučeneckého parku zavítala jeseň. Farebná nádhera láka ľudí

Mestský park je oázou zelene a na jar či v lete sem chodieva množstvo ľudí. S príchodom chladnejších jesenných dní však z neho život nemizne. Práve naopak!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do lučeneckého parku zavítala jeseň. Farebná nádhera láka ľudí
Foto: Boris Macko

Ak sa chce niekto pokochať farebnými stromami či šuštiacim lístím, čo sú typické symboly jesene, nemusí ísť do lesa. V Lučenci stačí zájsť do Mestského parku a kochať sa stromami. Niektoré už jeseň stihla sfarbiť na žlto či červeno, iné zatiaľ statočne odolávajú. K tomu všetkému je tu ešte minizoo a jazero s labuťami a kačkami.

Čítajte tiež: FOTO: Veľká obnova Haličského zámku. Nádherná premena a desiatky pracovných miest

„Park je aj naďalej otvorený ako v lete, čiže od 6:00 do 22:00. Ľudia sem môžu chodiť relaxovať,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Ako je to s gaštanmi či inými plodmi, ktoré v týchto dňoch padajú zo stromov na zem? „Ľudia ich môžu pokojne zbierať, nie je to zakázané, ani obmedzené, pokiaľ nie sú poškodzované stromy,“ dodala Hrnčiarová.

Park v týchto dňoch využívajú nielen rodiny s deťmi, ale aj školy, ktoré tu majú telesnú výchovu priamo v oáze zelene. Páči sa to aj študentom a žiakom, ktorí si ešte cvičenie na školskom dvore či v telocvični užijú, no do parku sa nechodí každý deň. „Mne sa to páči, je to iné a nie je to nuda. Bolo by lepšie chodiť sem častejšie,“ povedal Samuel z neďalekej školy.

Pozrite si farebný jesenný mestský park v našej galérii!

Čítajte tiež: Jedinečná príležitosť pre Lučenčanov. Stačí kresba a cesta do Petrohradu je voľná

Pokochajte sa pohľadom na Mestský park, do ktorého sa pomaly vkráda jeseň
15
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM