Rôzne

FOTO: Drevený miniamfiteáter spája dve časti Mestského parku

Dve časti lučeneckého Mestského parku symbolicky prepája drevený miniamfiteáter, ktorý je jedným z posledných prírastkov v tomto oddychovom areáli.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Drevený miniamfiteáter spája dve časti Mestského parku
Zdroj: TASR

Jeho výstavbu realizovalo mesto Lučenec spolu s občianskym združením (OZ) Woven a OZ Young Folks LC. „Skupina vyštudovaných i študujúcich architektov pod vedením dánskeho lektora navrhovala nejaký objekt do priestoru nášho parku. Vybrali si práve túto dolinku, bola to pre nich taká zaujímavosť, ako ju vyplniť a prepojiť naturálnu časť park s tou druhou, ktorá je obyvateľmi viac využívaná,“ objasnila pre TASR vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová.

Dodala, že členovia skupiny počas dvoch týždňov celú stavbu navrhli aj zhotovili. „V tomto malom amfiteátri sa dá sedieť, dá sa tam hrať alebo realizovať aj iné voľnočasové aktivity,“ priblížila vedúca.

Mesto Lučenec do svojho parku postupne pridáva nové atrakcie. Jednou z posledných je náučný chodník vybudovaný v troch etapách, na ktorom môžu deti spoznávať miestnu faunu i flóru. V parku sa nachádza aj minizoo či včelnica, ktorá slúži na edukačné i ekologické účely.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM