Samospráva

FOTO: Fiľakovo chce rekonštruovať škôlku, podalo nový projekt

V rámci projektu sa majú na jednej časti budovy vymeniť okná, dvere a zatepliť fasáda aj strecha.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Fiľakovo chce rekonštruovať škôlku, podalo nový projekt
2
Galéria
Zdroj: Mesto Fiľakovo

Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec podalo žiadosť o dotáciu z Environmentálneho fondu na zníženie energetickej náročnosti budovy materskej škôlky (MŠ) na Daxnerovej ulici.

V rámci projektu sa majú na jednej časti budovy vymeniť okná, dvere a zatepliť fasáda aj strecha. Na tento účel samospráva žiada viac ako 152-tisíc eur, v prípade schválenia projektu sa budú stavebné práce realizovať od júla do októbra tohto roku.

Podľa slov primátora Attilu Agócsa má budova škôlky z roku 1990 dva bloky, pričom predmetom aktuálneho projektu je blok B. „Už počas tohto leta však vymeníme všetky staré okná aj na budove A. Použijeme na to dotáciu 25.000 eur z minuloročného výjazdového rokovania vlády vo Fiľakove,“ povedal primátor.

Ako ďalej pokračoval, realizáciou projektu by dosiahli zníženie emisií skleníkových plynov približne o 59 percent. „Projekt teda nebude mať vplyv len na hospodárenie mesta, trvalo udržateľné hospodárenie s energiami či komfort pre deti a pedagógov, ale prispeje aj k ochrane životného prostredia,“ zakončil Agócs.

MŠ Daxnerova vo Fiľakove
2
Galéria
Zdroj: Mesto Fiľakovo
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM