Boris Macko Rôzne Správy

FOTO: Keď sa mráz zmení na umelca: Ľadová nádhera v Lučenci aj Mýtnej

Hoci zimy a mrazov už majú niektorí dosť, treba uznať, že tuhá zima má čosi do seba. Dôkaz nájdeme v Lučenci aj neďalekej obci Mýtna.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Keď sa mráz zmení na umelca: Ľadová nádhera v Lučenci aj Mýtnej
13
Galéria
Foto: Pavel Greksa

Na silné mrazy nemusíme len nadávať, dokážu aj príjemne prekvapiť. V spojení s dielom ľudských rúk dokážu vytvoriť pekné a zaujímavé výtvory. Dôkazom sú fontány v lučeneckom parku a v centre obce Mýtna.

„Naša fontána stále funguje, nevypli sme ju ani počas mrazov. Voda, ktorá z nej strieka, tak mrzne a ľadová krása rastie a rastie. Ľudia sa pri fontáne zastavujú a fotia sa,“ povedal starosta Mýtnej Pavel Greksa.

Podľa neho je na škodu, že krása zamrznutej fontány je pominuteľná a zmizne spolu s oteplením. „Teraz sme vyskúšali jej prevádzku aj v mrazoch a neľutujeme. Mechanizmus je vymyslený tak, že sa nepokazí ani v tuhej zime,“ dodal starosta s tým, že na jar tohto roka čaká fontánu rekonštrukcia. Pri fontáne sa vyfotili aj miestni škôlkári, ktorým starosta sľúbil návštevu Dobšinskej ľadovej jaskyne, kde uvidia oveľa viac rôznych ľadových výtvorov a kvapľov.

Jedna z fontán v lučeneckom Mestskom parku slúži vodným vtákom, aby mali prístup k voľnej hladine. Okolo druhej, ktorá tiež funguje, no strieka slabšie, sa z ľadu tiež vytvorili rôzne zaujímavé útvary. Navyše, park ponúka zaujímavé pohľady aj v typicky zimnom počasí.

Pozrite si v našej fotogalérii krásu zamrznutých fontán v Lučenci a Mýtnej!

V OBRAZOCH: Krása zamrznutých fontán V Lučenci a Mýtnej
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM