Eliška Šándorová Samospráva

FOTO: Kolotoč v tvare misky či stena v tvare lode: V Lučenci vyrastie zábavný park

Lučenecký park je jedným z najkrajších parkov na Slovensku. Mesto sa každý rok venuje obnove verejných priestorov, medzi ktoré patrí aj spomínaný park. Pribudne mu pomenovanie tematický.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kolotoč v tvare misky či stena v tvare lode: V Lučenci vyrastie zábavný park
4
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Legendárny Strand má vyše 100 rokov a prešiel si všeličím. Brehy vôd čistili často dobrovoľníci. Mestskú člnkáreň, či kúpalisko si už dnes pamätá málokto.

Mesto sa každý rok venuje obnove verejných priestorov, medzi ktoré patrí aj náš park. Ďalšou etapou bude obnova bývalého kúpaliska Strand v zadnej časti parku, kde sa v súčasnosti na túto oblasť rieši projekt tematického zábavného parku.

Zábavný a hudobný

Navrhovaný objekt bude riešený v tematike vody, v duchu zábavy a rekreácie. Okrem hernej zóny bude obsahovať aj zónu pre relaxáciu či hudobnú zónu.

„V rámci hernej zóny sa nainštalujú hracie prvky ako napr. netradičná lezecká zostava v tvare námornej lode, kolotoč v tvare misky, inovatívny hrací prvok „skokanský mostík“, hojdačka na pružine, hojdačky. Nebude chýbať ani pieskovisko, ktoré je najobľúbenejším detským prvkom,“ priblížila nám Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky mesta Lučenec.

Zaujímavosťou parku bude hudobná zóna, ktorá bude slúžiť na hranie, ale aj na vzdelávanie detí.

Začnú tento rok

Bude sa tam nachádzať napr. zábavná hudobná trampolína, bubon, aerofón, hudobný set pozostávajúcich zo siedmich hliníkových zvonov a mnoho iného.

Vytvorí sa priestor, kde budú môcť obyvatelia aktívne stráviť svoj voľný čas na čerstvom vzduchu v atraktívnom prostredí mestského parku.

„Prípravné práce začnú ešte tohto roku a termín ukončenia je stanovený na rok 2019. Projekt bude financovaný mestom Lučenec a finančné prostriedky na zábavný park boli schválené mestským zastupiteľstvom vo výške 150-tisíc eur,“ doplnila Bérešová.

Foto: Mesto Lučenec

Tematický park v Lučenci
4
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM