Boris Macko Rôzne

FOTO: Kopy hliny a výkopy. Vieme, prečo rozvŕtali okraj Lučenca!

Okraj Opatovej a priľahlé ulice si počas jesene zobrali do parády stavebné stroje. Viacero obyvateľov z dotknutej časti však ani netuší, prečo tu začali kopať!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kopy hliny a výkopy. Vieme, prečo rozvŕtali okraj Lučenca!
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Hoci Jegorovova ulica v mestskej časti Opatová je jedna z mála, ktorá nemá vodovod a kanalizáciu, najprv musia rozkopať susedné ulice. Stavba inžinierskych sietí tak musela začať na neďalekej Továrenskej ulici pri panelákoch, lebo len tu sa dá napojiť na kanalizačný zberač. V týchto dňoch práce pokračujú na Ulici Záhradnej, pri podjazde na konci Gemerskej cesty.

„Mesto Lučenec prosí občanov tejto časti mesta o trpezlivosť a porozumenie pri vykonávaní prác na stavbe a nariadilo zvýšenú pozornosť pri jeho čistení,“ apeluje mesto na Lučenčanov v Mestských novinách. Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (SVS) sa zaviazala, že zeleň nahradí do konca jari budúceho roka.

Hlavnou príčinou, prečo na Jegorovovej ulici doteraz nemajú vodovod ani kanalizáciu, je zavodnenie pozemkov na Borhyho ulici, niektorých pozemkov na Ulici záhradnej a blízkej záhradkárskej osade. Problémom je, že spomínané lokality sú pod kopcom. Mesto má však aj napriek tomu projekt na výstavbu inžinierskych sietí hotový už dlhšie. SVS má podľa výšky svojich príjmov dokončiť stavbu do konca roka, podľa zmluvných podmienok najneskôr do 31. decembra 2018. Postavenie 963 metrov kanalizácie a 810 metrov vodovodu má stáť vyše 383 tisíc eur.

Pozrite si priebeh prác na výstavbe vodovodu a kanalizácie v našej fotogalérii!

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM