Boris Macko Rôzne

FOTO: Kriminalita v uliciach Lučenca. Ktorá lokalita v meste je najviac problémová?

Kriminalita a bezpečnosť v mestách a obciach sú ostro sledovanou témou. Výnimkou nie je ani Lučenec. Ktoré miesto vytipovala ako problémové polícia?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kriminalita v uliciach Lučenca. Ktorá lokalita v meste je najviac problémová?
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Bezpečnostnú situáciu môže inak vnímať samospráva, obyvatelia aj polícia. Práve štátna polícia v spolupráci s ministerstvom vnútra vytipovali problémové lokality v jednotlivých mestách a obciach na Slovensku. Ktoré miesta v Lučenci sú podľa nich rizikové?

V Lučenci je lokalitou so „sociálne vylúčenými skupinami“ a zaznamenanou zvýšenou kriminalitou Rapovská križovatka. Situácia sa podľa ministerstva vnútra zlepšila na Lúčnej ulici.

Mestský úrad síce o problémových lokalitách vie, no v súvislosti s údajmi ich nikto zo štátnej polície ani ministerstva neoslovil. “Mesto Lučenec sa v rámci svojich kompetencii samosprávy tiež snaží nepretržite napomáhať štátnym zložkám polície riešiť problematiku kriminality v meste, aby sa zabezpečila bezpečnosť našich  obyvateľov a návštevníkov. Každý rok mesto v rámci rozpočtu investuje do kamerového systému. Zvyšujeme počet kamier vo frekventovaných častiach mesta a bezpečnosť a poriadok zabezpečujeme našimi príslušníci Mestskej polície v spolupráci s Policajným zborom SR, ktorých kompetencia je jednoznačná a najdôležitejšia pre nás všetkých,” reagovala na aktivitu Ministerstva vnútra primátorka Alexandra Pivková.

V prípade Rapovskej križovatky nejde „len o kriminalitu“, ale aj iné problémy, ktoré súvisia so sociálne slabšími skupinami obyvateľstva. „Jednak je to vysoká pôrodnosť, požívanie alkoholických nápojov, či niektorých drog ako aj veľká nezamestnanosť,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Mesto v tejto lokalite prevádzkuje komunitné centrum, kde miestnym obyvateľom pomáhajú terénni sociálni pracovníci. „Práve vďaka nim vieme o reálnych problémoch a snažíme sa im pomáhať,“ dodala hovorkyňa.

Pozrite si v našej galérii lučenecké lokality, ktoré sú podľa ministerstva vnútra problémové!

V OBRAZOCH: Pohľady na problémové lokality v Lučenci
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM