Boris Macko Rôzne

FOTO: Kuriózna situácia v Lučenci. Voda ohrozuje vodičov v centre mesta!

V novom roku sa veru na poriadnu zimu nemôžme sťažovať. Tuhé mrazy však spôsobujú rôzne komplikácie. Napríklad aj praskajúce vodovodné potrubia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kuriózna situácia v Lučenci. Voda ohrozuje vodičov v centre mesta!
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Tuhá zima sprevádzaná silnými mrazmi spôsobuje okrem radosti pre deti aj starosti. Vodiči v Lučenci musia už niekoľko dní rátať na ulici T. G. Masaryka pri križovatke s Novohradskou ulicou so zúžením premávky z dvoch pruhov na jeden. Všetko má na svedomí porucha na vodovodnom potrubí.

„Pri poruche bolo nutné vykopať uzáver vody, kde cez poklop začala na povrch vozovky vytekať voda. Tá vplyvom nízkych teplôt namŕzala na vozovku aj napriek posypom soľou. Jazdný pruh preto bolo potrebné z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti  cestnej premávky uzavrieť,“ informovala hovorkyňa Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti Slavomíra Vogelová.

Dodala, že situácia riešili s cestármi, ktorí ľad  polievali soľným roztokom. Jeden jazdný pruh je kvôli poruche zúžený a riadne označený dopravnými značkami. V pri­ebehu pondelka majú cestári v pláne odstránenie zvyšného ľadu z vozovky. Dobrou správou je, že po očistení vozovky bude jazdný pruh uvoľnený, čo by malo byť v utorok.

„Na  Masarykovej ulici  v Lučenci sme za posledný týždeň opravovali ri poruchy za sebou. Všetky poruchy sú už v súčasnosti odstránené,“ dodala Vogelová. Prvou bola porucha na vodovodnom potrubí DN 200 mm, kde bolo prasknuté vodovodné potrubie. Pri oprave druhej poruchy museli vymeniť liatinový poklopu na armatúrnej šachte.

Pozrite si v našej fotogalérii dopravné obmedzenie, ktoré spôsobila na ulici T. G. Masaryka zamrznutá voda!

V OBRAZOCH: Ľad na ceste v centre Lučenca komplikuje dopravu
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM