Boris Macko Rôzne

FOTO: Labute v lučeneckom parku priťahujú pohľady. Ako sa darí operenej rodinke?

Biele labute už neodmysliteľne patria k Mestskému parku v Lučenci. Keď sa rodinka rozšírila z dvoch na šesť členov, platí to dvojnásobne. Vybrali sme sa na návštevu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Labute v lučeneckom parku priťahujú pohľady. Ako sa darí operenej rodinke?
Foto: Boris Macko

Čierne aj biele labute sú v Mestskom parku už vyše 15 rokov. No kým labute čierne už nevídať, ich biele kolegyne spestrujú park aj naďalej a sú zdrojom zábavy a dobrej nálady. Navyše, od začiatku mája tohto roka sa už hrdí rodičia ukazujú aj so štyrmi mláďatami.

Na to, ako sa im darí, sme sa pozreli pred takmer dvoma mesiacmi. Už začiatkom júla si ľudia labutiu rodinku fotili a doslova ju vyhľadávali. Podľa skúseností z uplynulých prázdninových týždňov boli labute jedným z dôvodov, prečo sa obyvatelia nášho mesta vybrali do Mestského parku.

„Odborná starostlivosť o labute je zabezpečená, starajú sa o ňu pracovníci z minizoo. Prikrmujú ich rovnako ako aj návštevníci parku. Ľudia zatiaľ rešpektujú, že labute netreba chytať ani dráždiť,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Labutím rodičom aj mláďatkám sa darí, opäť trochu podrástli. Z rozprávkových škaredých káčatiek sa tak čoskoro stanú rovnako krásne labute, ako ich rodičia.

Pozrite si roztomilú labutiu rodinku v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

PREHĽAD akcií na týždeň v Lučenci a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

FOTO: Schátraná pamiatka neďaleko Lučenca. Dočká sa neobývaný kaštieľ záchrany?

Labute v lučeneckom parku rastú do krásy
17
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM