Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenčanom slúži už desaťročia. Aký bude ďalší osud známeho kina?

Kino Apollo navštevujú Lučenčania už dlhé roky. To sa podpísalo aj na jeho stave. Mesto preto chystá zmeny. Prečítajte si aké!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenčanom slúži už desaťročia. Aký bude ďalší osud známeho kina?
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Mesto chce znížiť náklady na budovu kina Apollo a zároveň ju zrekonštruovať. Nečudo, postavili ju koncom 80. rokov minulého storočia a v pervádzke je od roku 1990. Čo presne plánuje radnica s kinom?

"Mesto v tomto roku vyčlenilo z rozpočtu 15-tisíc eur na realizáciu nevyhnutných bezpečnostných a protipožiarnych opatrení. Mesto bude hľadať zdroje z eurofondov na projekty znižovania energetickej náročnosti tejto budovy, aby bola jej prevádzka čo najefektívnejšia a čo najmenej zaťažovala rozpočet mesta,“ vysvetlila povedala primátorka Alexandra Pivková.

Kino Apollo v tomto roku ešte veľké opravy nečakajú, no akonáhle získa mesto zdroje, plánuje pristúpiť k spomínaným prácam. Veď od svojho vzniku ešte budova neprešla žiadnou rekonštrukciou. Zmeny sa dotknú aj prevádzky samotného kina. Premietanie sa obmedzí a stane sa viac multifunkčným.

„Výsledkom bude úspora na mzdách pracovníkov i prevádzku,“ dodala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že budova bude slúžiť aj na iné kultúrne účely. „Dispozičným riešením a kapacitou je pre mesto potrebná a využívaná aj na príležitostné premietanie filmov. No bude sa tak, ako v súčasnosti, využívať na rôzne kultúrno – spoločenské akcie, divadelné predstavenia mesta Michaela Hrnčiarová a podujatia pre školy, rodiny s deťmi, či seniorov,“ uzavrela Hrnčiarová.

Pozrite si budovu kina Apollo v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Kino Apollo potebuje rekonštrukciu
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM