Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenčanov zima rozhodne neodradila. Priehrada Ľadovo láka aj v mrazoch

Hoci posledné dni dáva o sebe zima vedieť v plnej sile, nie každému sa chce sedieť doma. Aj v našom meste sa nájdu takí, ktorí extrémny chlad vítajú.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenčanov zima rozhodne neodradila. Priehrada Ľadovo láka aj v mrazoch
24
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Ak si chcú Lučenčania v týchto dňoch schuti zakorčuľovať, nemusia vôbec ísť na zimný štadión. V týchto dňoch ich láka hlavne priehrada Ľadovo. Tá neostala svojmu názvu nič dlžná a pre korčuliarov je v posledných dňoch doslova rajom.

„Mráz mi nevadí a ostatným tiež nie. Je to šanca dobre si zakorčuľovať na veľkej ploche. Vďaka silným mrazom je ľad taký hrubý, že sa nemusíme obávať, že sa preborí,“ povedal pre spravodajský portál Lučenec 24 Roman, jeden z korčuliarov. Dodal, že aby vydržali na ľade čo najdlhšie, zobrali si so sebou v termoskách teplý čaj.

Trochu iná situácia je v Mestskom parku. Tunajšie jazero síce môže lákať niektorých hazardérov, no vstup naň je i napriek hrubému ľadu zakázaný. Ak niekto zákaz poruší, je to na jeho vlastnú zodpovednosť. Silné mrazy síce trápia labute aj kačice, no tým našťastie vďaka fungujúcim fontánam ostáva aspoň trochu voľnej vodnej hladiny.

Pozrite si v našej galérii zamrznutú priehradu Ľadovo aj jazero v mestskom parku!

V OBRAZOCH: Silné mrazy spôsobujú v Lučenci starosti aj radosť korčuliarov
24
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM