Boris Macko Kultúra

FOTO: Lučenec bude mať nových obyvateľov: Rozprávkové bytosti

Naše mesto ozvláštnia nové bytosti. Síce nebudú živé, ale určite zaujmú hlavne najmenších. Potešiteľné je, že najprv ich nájdu takmer priamo v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenec bude mať nových obyvateľov: Rozprávkové bytosti
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt „Uhádni rozprávku“ je jedným z prekvapení nadchádzajúcich Dní mesta Lučenec – Lučenského hodovania. Mladí umelci budú pred Divadlom B. S. Timravy od 18. do 21. augusta vyrezávať z dreva rozprávkové postavy. Vedúcim skupiny bude rezbár Ivan Murko, študent Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Ide o dlhodobý projekt, ktorý začal ešte v máji tohto roka. „Vzhľadom na časovú, organizačnú a finančnú náročnosť je uskutočňovaný etapovite. Prvou etapou bolo ocenenie detí, ktoré sa zapojili do projektu svojou kresbou. Druhou etapou je vytvorenie drevených rozprávkových postáv. Finálne stvárnenie rozprávkovej postavy je dielom umelca a výkres dieťaťa slúži pre jeho inšpiráciu,“ informoval Ján Šnúrik z mestského úradu v Lučenci.

Dodal, že snahou mesta je vytvoriť rozprávkovú zónu a v nej postupne umiestniť všetky výherné rozprávkové námety škôlkárov a školákov. No drobci budú spolu so svojimi rodičmi vtiahnutí do deja. V rozprávkovej zóne budú môcť obdivovať rozprávkové bytosti a hádať, o ktoré presne ide. Zároveň bude deťom k dispozícii aj kľúč k uhádnutiu rozprávky. „Slávnostné odhalenie postáv je naplánované v Mestskom parku na 21. augusta,“ uzavrel Šnúrik.

Pozrite si v našej fotogalérii miesta, kde budú vznikať rozpárvkové sochy!

Čítajte tiež:

Lučenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni

Mladá turecká umelkyňa v ROZHOVORE o Lučenci: Skutočne pekná krajina aj chlapci

FOTO: Pozrite si, kde budú rozprávkové bytosti
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM