Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenec ožil trhmi. Za koľko si pochutíte na punči, medovine či klobáse?

Popri stánkoch s rôznym tovarom sa na trhoch dá aj najesť či napiť. Pre mnoho návštevníkov ide už tradičný rituál. Čo všetko možno ochutnať a koľko stoja najobľúbenejšie pochúťky?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenec ožil trhmi. Za koľko si pochutíte na punči, medovine či klobáse?
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Popri nákupoch darčekov návštevníci vianočných trhov v Lučenci vyhladnú, alebo chcú ochutnať rôzne nápoje či jedlá, ktoré sú už tradičným koloritom podobných akcií. Stánky s občerstvením sú rozmiestnené na Námestí Republiky pred budovou YMCA. Ponuka je pestrá, stačí si len vybrať.

Medovina, varené víno a punč

Vianočné trhy bez medoviny či vareného vína sú nepredstaviteľné. Nájdete ich vo viacerých stánkoch. Ceny sa samozrejme odvíjajú od množstva, no za deci medoviny dáte v priemere 1 euro. Varené víno dostať vo viacerých stánkoch. Za dve deci bieleho či červeného zaplatíte 1 euro. Zaujímavosťou je višňové víno ponúkané v jednom zo stánkov, za deci zaplatíte 1,20 eura. Rovnaká cena je za tradičný punč, no ako protihodnotu dostanete dve deci. V iných stánkoch neuvádzajú množstvo, takže varené víno kúpite za 50 centov a medovinu za 1,40 eura. No je otázne, či v prepočte na množstvo nezaplatíte viac.

Zemiaková špirála, hranolky a langoše

Počas našej návštevy ponúkali zemiakovú špirálu len v jednom stánku. Ak sa vám zbiehajú slinky a neviete odolať, pripravte si 1,50 eura za jednu. Nájdete tu aj hranolky, 100 gramov stojí 1 euro. Ďalším jedlom zo zemiakov sú placky. Za jeden kus zaplatíte 50 centov. Na trhoch ponúkajú placku s hmotnosťou 30 gramov za 30 centov. „Holý“ langoš stojí 1,30 eura. Zvyšok ceny už závisí na prílohe, ktorú si k nemu dáte. Ceny za cesnak, kečup, či tatárku sú v rozpätí 20 až 40 centov. Zaujímavosťou je, že v jednom zo stánkov berú aj všetky druhy stravných lístkov.

Klobásky a mäsové jedlá

100 gramov kuracieho špízu vytiahne z vrecka návštevníkov dve eurá. Rovnakou mincou zaplatíte v ďalšom stánku aj za jednu klobásku, ražniči, špíz, krkovičku či kuracie prsia. Hot dog zase inde ponúkajú za rovné 1 euro, dvojitý za 1,40 eura.

Pozrite si v našej galérii fotografie z vianočných trhov v Lučenci!

V OBRAZOCH: Po roku sú v Lučenci konečne opäť vianočné trhy
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM