Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenec súkromnej škole pozemok nepredá. Má s ním vlastné zámery

Mesto bežne predáva, či kupuje majetok. V prípade predaja pozemku súkromnému gymnáziu však lučeneckí poslanci dali transakcii stopku. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenec súkromnej škole pozemok nepredá. Má s ním vlastné zámery
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto priebežne rieši žiadosti o predaj či prenájom nehnuteľností. Konečný verdikt vždy vynesie mestské zastupiteľstvo. Platí to aj v prípade pozemku, o ktorý má záujem Súkromné gymnázum na Gemerskej ceste v Lučenci, ktoré chce rozšíriť svoje kapacity na mestskom pozemku s rozlohou 2630 metrov štvorcových.

Súkromné gymnázium by spomínaný pozemok chcelo využiť na skvalitnenie výchovno – vzdelávacieho procesu, zlepšenie voľnočasových aktivít žiakov a študentov, ako aj plánované rozšírenie kapacít o materskú školu. Škola však neuviedla, za akú cenu by pozemok chcela od mesta kúpiť

„Žiadosť prešla komisiami aj mestskou školskou radou. Komisie ani školská rada neodporúčajú predaj pozemku kvôli tomu, že mesto má záujem o rozšírenie kapacít vlastných škôlok. Výstavbou novej na ulici Lehára a rekonštrukciou budovy na Rázusovej,“ vysvetlila primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

„Ja osobne vítam aktivitu zriaďovateľa, ktorý chce postaviť súkromnú materskú školu. Preto nevidím dôvod, prečo by sme mu to nemohli umožniť predajom pozemku aj napriek tomu, že mesto má vlastné zámery. Ide o deti, preto by mal mať každý snahu vyjsť im v ústrety,“ argumentoval poslanec mestského zastupiteľstva Rudolf Slivka. Väčšina jeho kolegov však jeho názor nezdieľala a zámer predaja nepodporila.

Pozrite si v našej galérii Súkromné gymnázium na Gemerskej ceste a pozemok o ktorý malo záujem.

V OBRAZOCH: Súkromné gymnázium na Gemerskej ulici v Lučenci
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM