Eliška Šándorová Správy

FOTO: Lučenecké cesty pokryje nový asfalt, pribudnú kilometre bez dier

Viac ako 18,2 kilometra ciest v okrese Lučenec sa dočká nového asfaltového povrchu počas najbližších týždňov. Nový koberec už môžu testovať vodiči v Ábelovej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecké cesty pokryje nový asfalt, pribudnú kilometre bez dier
6
Galéria
Zdroj: BBSK

Vodiči už nebudú musieť obchádzať deravé cesty a výtlky. Už v týchto dňoch sa môžu obyvatelia obce Ábelová previezť po novom, štvorkilometrovom úseku cesty III/2632. Nový asfaltový povrch bude položený spolu na šestnástich úsekoch v okrese, informuje na svojom facebookovom profile Banskobystrický samosprávny kraj.

Stroje nabehnú v auguste aj do okresov Zvolen a Revúca, kde bude položená nová vozovka dovedna na ďalších 7,7 kilometroch.

„V týchto dňoch súťažíme dodávateľa na rekonštrukciu ciest v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom v celkovej dĺžke 60 kilometrov,“ píše župa.

Okrem toho projektanti pripravujú komplexnú rekonštrukciu ciest v celkovej dĺžke 95,3 kilometra v okresoch Lučenec, Veľký Krtíš, Brezno a Poltár. Na tieto cesty plánuje Banskobystrický samosprávny kraj žiadať prostriedky z eurofondov vo výške 19 miliónov eur.

Zdroj a foto: FB BBSK

Oprava ciest
6
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM