Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenecký park láka aj v novembri. 5 dôvodov, prečo sa ho oplatí navštíviť

Park v našom meste hádam nikdy neomrzí. Práve naopak, aj na jeseň má čo ponúknuť návštevníkom. Chcete dôkazy? Ponúkneme vám hneď päť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecký park láka aj v novembri. 5 dôvodov, prečo sa ho oplatí navštíviť
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

1. KVETY V NOVEMBRI

Aj napriek chladnému počasiu a pokročilej jeseni sa kvety v parku rozhodli, že ešte nepovedia posledné slovo. Týka sa to rozkvitnutej labute, niektorých záhonov, či ruží v rozáriu. Treba si vychutnať posledný vzdor zelene v tomto roku, ktorý zrejme prerušia prvé silnejšie mrazy.

2. LABUTE

Okrem už spomínanej zelenej labute sú tu aj jej živé kolegyne. Bez ohľadu na ročné obdobie sú stálym lákadlom pre návštevníkov parku. V tomto roku navyše pribudli štyri mláďatá, ktoré už vyrástli a stále sa majú čulo k svetu.

3. PESTRÉ JESENNÉ FARBY

Hoci o pestrých jesenných stromoch sme písali koncom októbra, v priebehu zhruba dvoch týždňov sa park opäť zmenil. Zem pokrýva nepreberné množstvo listov rôznych druhov stromov. Medzi najkrajšie patria javorové, ale farbami hýria aj gaštanové, či dubové. Počas prechádzky v parku si ich možno nazbierať a vytvoriť z nich doma jesennú dekoráciu.

4. ROZPRÁVKOVÝ SVET

V rámci projektu Uhádni rozprávku pribudli počas tohto leta v parku aj rôzne rozprávkové postavy z dreva. Od 4. novembra aj ďalšie dve postavy – Šípková Ruženka, víla Zvonilka a nebude chýbať ani perníková chalúpka. Rozprávkový svet sa tak stane hlavne pre rodiny s deťmi ďalším dôvodom, prečo prísť do parku.

5. MINIZOO

Zvieratká v minizoo zatiaľ zima veľmi netrápi, a preto ich vidno vo výbehoch aj počas sychravejších dní. Lama, koza, páv, či kačka potešia návštevníkov aj na jeseň. Malým bonusom je aj vodné vtáctvo v jazere. Hlavne kačky čakajú, kedy im niekto niečo hodí.

Pozrite si novembrový mestský park v našej fotogalérii!

Mestský park je príťažlivý aj na jeseň
21
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM