Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenecký zimák sa dočká ďalších peňazí. Vieme, na čo všetko poslúžia!

Zimný štadión v našom meste síce funguje, no nie je žiadnym tajomstvom, že potrebuje opravy. Aj napriek tomu, že má len niekoľko rokov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecký zimák sa dočká ďalších peňazí. Vieme, na čo všetko poslúžia!
6
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Na niektoré vady, ktoré komplikujú prevádzku lučeneckého štadióna, sme už poukázali. Stále však nebolo jasné, koľko môže mesto použiť a čo sa opraví. Teraz už poznáme, koľko financií je k dispozícii a na čo pôjdu!

„Na základe Správy o odbornej prehliadke a odbornej skúške elektroinštalácie transformačnej stanice na zimnom štadióne, boli zistené závady, ktoré bezprostredne ohrozujú bezpečnosť osôb a majetku. Bolo nutné vykonať ich bezodkladné odstránenie, pretože elektrická inštalácia nebola schopná bezpečnej prevádzky a tým bolo ohrozené aj začatie zimnej sezóny na štadióne,“ uvádza sa v správe, ktorá bola predložená k zmene mestského rozpočtu.

Výdavky na odstránenie uvedených závad sú vo výške 9 975 eur. Boli síce zahrnuté v rozpočte na rok 2016, ale kvôli nedokončeniu prác neboli uhradené. Preto poslanci mali odobriť návrh, aby boli zaplatené v tomto roku. „Poslanci nakoniec návrh schválili, takže na spomínané opravy zimného štadióna pôjde navrhovaná suma,“ povedala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Na zimnom štadióne boli potrebné aj ďalšie stavebné práce, týkajúce sa vetrania strojovne, garážových rýchlovrát, elektromontáže, montážnej jamy pre rolbu, oceľovej podlahy vo výške 17 115 eur. Poslanci schválili aj tento balík, vďaka čomu bude športovisko konečne v lepšom stave.

Pozrite si lučenecký zimný štadión v našej fotogalérii!

V OBRAZCOH: Zimný štadión v Lučenci potrebuje ďalšie opravy
6
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM