Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Malí lezúni si užili preteky: Rodičia ich motivovali chrumkami či mobilom

Namiesto poobedňajšieho pospávania, až na jedno bábätko, si desiatky tých najmenších Lučenčanov prišli zasúťažiť na jubilejný 10. ročník pretekov pre lezúňov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Malí lezúni si užili preteky: Rodičia ich motivovali chrumkami či mobilom
5
Galéria
Zdroj: Emanuel Patrik Oravecz

V sobotu popoludní sa v Lučenci uskutočnil jubilejný 10. ročník PRETEKY LEZÚŇOV. Toto roztomilé rodinné podujatie si každoročne nájde desiatky malých súťažiacich.

Preteky sú určené pre batoľatá od 7 do 12 mesiacov (vrátane). Bábätká museli preliezť v čo najkratšom čase vymeranú vzdialenosť 5 metrov lezením po štyroch, pričom rodičia ich mohli povzbudzovať a motivovať akýmkoľvek spôsobom. Tento rok boli v kurze kukuričné chrumky, rožok, diaľkové ovládanie od TV, mobily či hračky.

Tento rok sa zapojilo 35 súťažiacich. Jedno bábätko sa postaralo aj o úsmevný okamih. Súťaž – nesúťaž, rozhodlo sa pospinkať si.

„Opäť som sa presvedčil, že ľudia v Lučenci sa vedia baviť. Som milo prekvapený, akú úžasnú atmosféru sme spoločne vytvorili. Jedno bábätko preteky prespalo a tým pádom nesúťažilo. Na diplome dostalo napísané – pretek prespalo,“ hovorí s úsmevom Richard Vrablec, ktorý je autorom myšlienky podujatia a zároveň aj moderátor.

Najrýchlejšími boli „šprintéri“ Janko Kráľ (12,1 sek.), Sebastián Kubiš (21,9 sek.) a dievčatko Juliana Macková (22 sek.). Rodičov súťažiacich detičiek určite potešili ceny ako plienky, kozmetika, poukazy do nákupného centra a mnoho ďalších darčekov. Preteky lezúňov sa prvý májový víkend uskutočnia aj v Žiline a v Banskej Bystrici.

Foto: Emanuel Patrik Oravecz

Preteky lezúňov v Lučenci 2019
5
Galéria
Zdroj: Emanuel Patrik Oravecz
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM