Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Medvešský fotomaratón 2018 sa už blíži, tento ročník bude aj let balónom

Začiatkom júna sa uskutoční na Fiľakovskom hrade a v jeho podhradí už 4. ročník fotografickej súťaže Medvešský fotomaratón.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Medvešský fotomaratón 2018 sa už blíži, tento ročník bude aj let balónom
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Cieľom fotomaratónu je priblížiť širokej fotografickej verejnosti menej známy región, ktorý však disponuje pôvabnou krajinou, geologickými a prírodnými pozoruhodnosťami, či bohatou históriou.

Tradičné podujatie kultúrno-spoločenského, športovo-turistického a poznávacieho charakteru, si už v minulosti získalo niekoľko stoviek priaznivcov i stálych účastníkov. Prvý fotomaratón sa uskutočnil v roku 2013 a ďalší v roku 2014, ktorého sa zúčastnilo vyše 300 fotografov. Tretí ročník bol v roku 2016.

Pestrý ročník

Fotografi si prídu na svoje aj tento rok. Od 1. do 3. júna 2018 sa bude na Fiľakovskom hrade a v jeho podhradí, v Starej Bašte a Hajnáčke, konať už 4. ročník fotografickej súťaže Medvešský fotomaratón.

Počas troch dní budú môcť zaregistrovaní účastníci zhotovovať množstvo originálnych fotografií nielen o prírodných krásach spomínaných lokalít, ale aj z krásnych momentov východu či západu slnka.

Zachytiť budú môcť aj okamihy z histórie. Dobové podmienky a kolorit života zabezpečia svojou stredovekou kuchyňou a dobovým oblečením členovia historického spolku Defensores z Fiľakova a pri práci vo vyhni môžu fotoobjektívy zachytiť umeleckú kováčku Andreu Kosecovú.

Medvešský fotomaratón
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Let balónom

Bonbónikom tohto ročníka však budú lety balónom, na ktorých sa prihlásení fotografi dostanú do takých zákutí územia geoparku, kam sa bežne ľudia nedostanú a môžu tak zachytiť naozaj nevšedné zábery.

Každý fotograf bude môcť do súťaže prihlásiť svoje najlepšie fotografie vo viacerých kategóriách a verejnosť ich bude môcť obdivovať niekedy koncom leta.

Presný a  podrobný program, pokyny na prihlásenie sa do súťaže nájdete TU.

Zdroj: Mesto Fiľakovo, foto: FB Medvešský fotomaratón

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM