Boris Macko Samospráva

FOTO: Mesto vyhlásilo boj výtlkom. V Lučenci už začali s ich opravami

Zlý stav našich ciest je známou realitou. Po tuhej zime je situácia ešte horšia, nové výtlky sa objavili aj tam, kde predtým neboli.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mesto vyhlásilo boj výtlkom. V Lučenci už začali s ich opravami
9
Galéria
Zdroj: TASR

Výtlky sú po celom Lučenci, možno len niekoľko ulíc má to šťastie, že na nich nie je ani jeden. Mesto sa rozhodlo začať s lepením výtlkov už v týchto dňoch. Navyše je v tomto roku v pláne vybudovanie či oprava ciest a chodníkov na viacerých uliciach.

„Teraz sa ukazujú naše cesty v plnej kráse. Plno jám a výtlkov, som zvedavý, či sa mestu podarí opraviť aspoň časť z nich,“ myslí si Miro z Lučenca. Lučenecký magistrát tvrdí, že o deravých cestách vie a situáciu už rieši.

„Práce na odstraňovaní výtlkov sa už začali koncom februára na uliciach Husova, Novohradská a L. Novomeského. Vysprávky sú vykonávané studenou asfaltovou zmesou,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že po zime zmapovali stav ciest a podľa toho vypracovali aj harmonogram opráv. „V rámci údržby miestnych komunikácií sú zabezpečované všetky práce na miestnych komunikáciách, chodníkoch a verejných priestranstvách, či už ide o opravy ciest, chodníkov, zabezpečenie zvislého a vodorovného značenia, riešenie odvodnenia, dažďových vpustí, či údržba verejných priestranstiev,“ upresnila hovorkyňa. Celkový schválený objem prostriedkov na uvedené práce v rámci uvedeného oddielu je pre rok 2017 vo výške 670 000 eur.

Pozrite si v našej galérii výtlky na niektorých cestách v Lučenci!

V OBRAZOCH: Po tuhej zime je Lučenec posiaty výtlkmi
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM