Boris Macko Rôzne

FOTO: Miesta, odkiaľ potešíte svoje oči. 5 najkrajších výhľadov na Lučenec

Ak vás omrzel každodenný pohľad na Lučenec a chceli by ste sa pozrieť z vtáčej perspektívy, nemusíte objednávať vrtuľník ani dron. Máme hneď niekoľko tipov!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Miesta, odkiaľ potešíte svoje oči. 5 najkrajších výhľadov na Lučenec
Zdroj: Dnes24.sk

Aj napriek tomu, že začína jeseň a s ňou aj horšie počasie, neznamená to, že treba sedieť doma. Stačí vyjsť aj do ulíc nášho mesta a vychutnať si pekné výhľady. Pritom sa to dá, až na jednu výnimku, bez väčšej námahy a straty času. Máme pre vás päť tipov, vďaka ktorým si môžete pozrieť Lučenec z väčšej či menšej výšky.

MRAKODRAPY ESO TWIN TOWERS

Dvojica mrakodrapov síce aj po vyše 10 rokoch od ich dokončenia vzbudzuje protichodné reakcie, no hlavne vyšší z nich môže poslúžiť ako rozhľadňa. Podľa dostupných informácií meria najvyššia budova v meste vyše 75 metrov. Úplne na vrchol sa nedostanete, no stačí sa výťahom vyviezť na 19. poschodie a razom máte mesto ako na dlani. Síce len jeho západnú a severnú časť, no aj tak výhľad stojí za to. (foto č. 1 až 6)

NADJAZD NAD ŽELEZNIČNOU TRAŤOU

Možno kuriózne miesto, no pri troche snahy sa dá vyjsť popri ceste na vrch nadjazdu nad železničnú trať v smere od Kármanovej ulice. Odmenou je pohľad na zaujímavú panorámu časti mesta, hlavne okolo Kubínyiho námestia. Dominuje ale dvojica spomínaných mrakodrapov. (foto č. 7 a 8)

KRUTKOVA PUSTATINA

Je to jediná výnimka v našom zozname. Je niekoľko kilometrov za mestom v smere na Fiľakovo. Nadjazd nad železničnú trať pri Krutkovej Pustatine ponúka hlavne za pekného počasia dobrý výhľad na takmer celý Lučenec. V chladnejších dňoch je asi najlepšie ísť tam autom, no v lete je dobrým dopravným prostriedkom bicykel. (foto č. 10 a 11)

BUDOVA OKRESNĚHO ÚRADU

V tomto prípade ide o relatívne najľahšiu možnosť, ako si pozrieť centrum mesta z výšky. Budova bývalého okresného úradu na Námestí republiky je cez deň prístupná, stačí si vyšliapať po schodoch, alebo sa vyviezť výťahom a o pekný výhľad máte postarané. Okienka na chodbách sú však voľne prístupné len na 4. poschodí, no ja to bohato postačuje. Námestie republiky, ulicu T. G. Masaryka a vežu kalvínskeho kostola máte ako na dlani. (foto č. 12 a 13)

NADJAZD V OPATOVEJ

Posledným tipom je ďalší nadjazd, tentoraz pri kaštieli v Opatovej. Je síce pravda, že zrejme najlepší výhľad na panorámu mesta je z cesty, no netreba až tak riskovať. Lučenec pekne vidno aj pri zvodidlách a ak máte kvalitný foťák či ďalekohľad, je to vynikajúce miesto na fotku. Trochu môžu vadiť blízke paneláky, no aj tie sú dnes súčasťou mesta. (foto č. 9)

Pozrite si najkrajšie výhľady na mesto zo spomínaných miest!

Čítajte tiež:

FOTO: Aj Lučenec má svoje dominanty. Čím zaujmú 3 najvyššie budovy mesta?

FOTO: Lučenčania nemohli na parkovisko. Zablokovaný vstup riešila polícia

V OBRAZOCH: Najkrajšie výhľady na Lučenec z centra a okolia
13
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM