Krimi

FOTO: Motocyklista, ktorý zomrel pri Dobroči, mal v krvi alkohol

Dvaja vodiči, ktorí v uplynulých dňoch zahynuli v Banskobystrickom samosprávnom kraji, mali alkohol v krvi. Jedným z nich je aj mladík, ktorý zahynul v okrese Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Motocyklista, ktorý zomrel pri Dobroči, mal v krvi alkohol
2
Galéria
Zdroj: TASR

Mladý, iba 23-ročný vodič motocykla z Dolnej Bzovej a 53-ročný šofér osobného auta zo Zvolenskej Slatiny, ktorí sa v uplynulých dňoch v Banskobystrickom kraji stali obeťami dopravných nehôd, boli pod vplyvom alkoholu. Zistilo sa to po následnej pitve. Informovala o tom polícia.

Motocyklista zomrel v nedeľu po náraze do stromu pri obci Dobroč v okrese Lučenec a vodič osobného auta zahynul v pondelok pri Lieskovci v okrese Zvolen po zrážke s ťahačom.

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy v krvi nebohého vodiča, ktorý zahynul pri Lieskovci, zistili 1,10 promile alkoholu.

Škoda na vozidlách bola predbežne odhadnutá na 13 500 eur. Nad jedno promile alkoholu v krvi mal aj motocyklista. „Aj napriek všetkým opatreniam, ktoré robí polícia na cestách, opätovne vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných,“ uviedla hovorkyňa.

Zákon hovorí, že vodič nesmie pred jazdou požiť alkohol alebo inú návykovú látku a viesť vozidlo v takomto stave. V prípade jazdy pod vplyvom alkoholu do 1 promile sa vodič dopúšťa priestupku, za čo zákon ukladá sankciu od 150 do 800 eur a zákaz činnosti viesť vozidlo do 3 rokov. Nad 1 promile je trest prísnejší, hrozí až ročné väzenie.

Nehoda motocyklistu v Dobroči
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM