Boris Macko Rôzne

FOTO: Na zimáku v Lučenci rekonštrukcie nekončia. Na čo ešte treba peniaze?

Lučenecký zimný štadión si vyžaduje ďalšie investície. Doteraz sa na ňom robili najsúrnejšie veci a mesto chce v prácach pokračovať ďalej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na zimáku v Lučenci rekonštrukcie nekončia. Na čo ešte treba peniaze?
6
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Radnica označila stav zimného štadióna za havarijný. V minulom roku potrebovala strecha rekonštrukciu, k tomu sa pridružili ďalšie vady. Mesto na ich odstránenie muselo vynaložiť 24 500 eur. Vlani išlo na rekonštrukciu dokopy vyše 70 – tisíc eur, hlavne na opravu strechy. Jej zatekanie spôsobilo plesnivenie stien v šatniach a voda poškodzovala aj nosnú konštrukciu.

Faktom je, že prvé problémy sa ukázali už v roku 2010, keď sa začal štadión používať. To sa dá pripísať na vrub skutočnosti, že okrem stavebnej firmy vykonali niektoré práce svojpomocne aj športové kluby. Prax ukázala aj nedostatky v projekte. Investovať treba ešte do výmeny spomínaných kotlov aj kompresorov na chladenie ľadovej plochy a vykonať ešte ďalšie stavebné práce. Či už ide o montážnu jamu pre rolbu, odvetranie strojovne, či oceľovú podlahu.

Mesto tvrdí, že do spomínaných opráv sa oplatí investovať peniaze. „Pri prevádzke športových zariadení, teda aj zimného štadióna, nemožno hovoriť o zarábaní. Žiadne športové zariadenie si tržbami na seba bez podpory mesta nezarobí a netýka sa to len Lučenca. Šport má vplyv na zdravie našich detí, mládeže aj dospelých, a preto prioritne prevádzka športovísk nie je o ziskovosti alebo zarábaní,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Zdôraznila, že vďaka investíciám do rekonštrukcie je prevádzka štadióna efektívnejšia. Ďalším pozitívom je najnižšie vstupné v okolí a prenajímanie zimného štadióna mládežníckym klubom za symbolické euro.

Pozrite si lučenecký zimný štadión v našej fotogalérii!

V OBRAZCOH: Zimný štadión v Lučenci potrebuje ďalšie opravy
6
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM