Boris Macko Rôzne

FOTO: Námestie v centre Lučenca čaká veľká obnova. Kedy získa nový šat?

Kubínyiho námestie je neodmysliteľnou časťou centra nášho mesta. Mesto už pred časom dalo najavo, že chystá jeho rekonštrukciu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Námestie v centre Lučenca čaká veľká obnova. Kedy získa nový šat?
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Mesto chce revitalizáciou Kubínyiho námestia pokračovať v rekonštrukcii centra Lučenca. Myšlienka sa postupne posúva do reality. Mesto pracuje na tom, aby práce na námestí začali čo najskôr. Hoci presný termín nie je jasný, isté je, že rekonštrukcia má začať v tomto roku.

„V súčasnosti sa dopracovala a aktualizovala projektová dokumentácia na rekonštrukciu Kubínyiho námestia. Rekonštrukcia historickej časti mesta je súčasťou ukončenej  rekonštrukcie okolia Synagógy a Ul. Dr. Herza a  rekonštrukcie Radničného námestia, ktoré mesto začne rekonštruovať na jar 2017 ako priestor oddychu, poznávania histórie a externej galérie,“ priblížila pre Lučenec 24 plány hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Práve na základe spomínanej projektovej dokumentácie bude mesto pokračovať aj na Kubínyiho námestí. „Realizácia je rozdelená na dve samostatné časti – rekonštrukcia samotného námestia a rekonštrukcia Begovej ulice aj parku pred Základnou školou J. Kármana,“ upresnila hovorkyňa s tým, že v projektovej dokumentácií je plánom vybudovať historickú časť mesta atraktívne. Napríklad aj s atrakciami pre  deti, zeleňou s historickými prvkami a oddychovými prvkami.

„Mesto plánuje na rekonštrukciu námestia využiť aktuálne výzvy eurofondov a žiadať o nenávratný finančný príspevok. Termín začiatku rekonštrukcie závisí od vyhlásených aktuálnych výziev,“ uzavrela Hrnčiarová.

Pozrite si v našej galérii súčasnú podobu Kubínyiho námestia!

V OBRAZOCH: Kubínyiho námestie čaká na rekonštrukciu
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM