Boris Macko Rôzne

FOTO: Novinka v Lučenci: Dobrovoľní hasiči už nemajú veterána

Hoci v našom meste sú profesionálni hasiči, popri nich tu pôsobia aj ich kolegovia - dobrovoľníci. Práve oni dostali tento mesiac darček.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Novinka v Lučenci: Dobrovoľní hasiči už nemajú veterána
Foto: Ján Šnúrik

Doteraz jazdili na starej Avii. Tomu je ale koniec. „Dostali sme nové Iveco Daily, čomu sa veľmi tešíme. Doteraz sme mali vozidlo Avia 30, ktoré bolo vyrobené ešte v roku 1974,“ vysvetlil predseda dobrovoľného hasičského zboru v Lučenci Tomáš Časlovský. Práve údržba spomínanej Avia, ktorá je už hasičským veteránom ich stála nemalé peniaze. To je ďalší dôvod, pre ktorý uvítali nové auto.

Moderná technika vo vozovom parku dobrovoľných hasičov potešila aj prednostu Mestského úradu Igora Kormieta. Ten ocenil, že svoju prácu vykonávajú bez nároku na odmenu. „Navyše pomáhajú pri zásahoch profesionálom, v poslednej dobe hlavne pri povodniach, keď zatápa pivnice, alebo nestíha kanalizácia,“ povedal prednosta.

Pri odovzdaní auta bol aj prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý. Ten uviedol, že vďaka modernej technike budú dobrovoľných hasičov častejšie volať k veľkým zásahom. Len pre zaujímavosť, nové hasičské Iveco má hodnotu 115 000 eur, má 750 litrovú nádrž, pričom ho možno využiť nielen pri požiaroch, ale aj pri povodniach.

Čítajte tiež:

FOTO: Historická rarita v okrese Lučenec. Týka sa Hradu Fiľakovo

Lučenec láka turistov z Izraela aj Kanady. Kam ich to v meste ťahá najviac?

FOTO: Nové auto pre dobrovoľných hasičov v Lučenci
5
Galéria
Foto: Ján Šnúrik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM