Rôzne Správy

FOTO: Parádny úspech Lučenčaniek. Talentom zabodovali na celoslovenskej súťaži

Vizážistky a kozmetičky ženy kvôli kráse rady vyhľadávajú. Práve dve z Lučenca nedávno úspešne predviedli svoje kvality!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Parádny úspech Lučenčaniek. Talentom zabodovali na celoslovenskej súťaži
Foto: Zuzana Kiapešová

Centrum Novohradu sa v rámci Slovenska opäť zviditeľnilo. O úspech vo svete kozmetiky sa postarali dve Lučenčanky – vizážistka a kozmetička Zuzana Kiapešová a kaderníčka Michaela Čomajová, ktoré obsadili druhé miesto na celoslovenskej súťaži Vizáž roka 2016. Súťaž sa organizuje každoročne počas Interbeauty – najväčšieho veľtrhu krásy na Slovensku. Organizátori tento rok zadali tému „crazy couture“, čo znamenalo akúsi bláznivú vizáž.

„Našu modelku Karinu Bystriansku sme museli nalíčiť a nastylovať podľa zadanej témy. Keďže v súťaži nejde len o líčenie, ale o celkovú vizáž, dali sme si záležať, aby s témou súvisel aj účes, šaty i doplnky. Nebolo to jednoduché, pretože téma „crazy couture“ ponúka mnoho možností. Rozhodli sme sa použiť tradičný postup, ktorý sme doplnili o kusisko svojej fantázie a svojho umenia,“ priblížila vizážistka Zuzana.

Nečakaná pozvánka do finále

Slovo umenie je v tomto prípade namieste, keďže modelka doslova poslúžila ako maliarske plátno. „Takýto druh vizáže nie je vhodný na bežné nosenie. Kvôli extravagancii sa skôr uplatňuje napríklad v modelingu. Preto sme dbali na vhodný výber účesu, šiat aj doplnkov,“ prezradila.

Fotografiu „hotovej“ modelky prihlásili do súťaže a odbornú porotu zloženú z fotografov, návrhárov či vizážistov ich dielo zaujalo. Lučenecké duo preto dostalo pozvánku do finále, ktoré sa uskutočnilo 6. októbra v bratislavskej Inchebe. Svoje sily si tam naostro zmerala sedmička súťažiacich.

„Modelku sme museli nastylovať tak, aby vyzerala ako na prihlasovacej fotografii. Príprava vizáže nám trvala približne 4 hodiny. Keďže ide skôr o umelecké líčenie, každý pohyb musel byť precíznejší ako pri bežnom mejkape. Finále sledovali aj fotografi, kameramani a redaktori ženských magazínov i celoslovenskej televízie, takže svoju úlohu zohral aj stres,“ vysvetlila Zuzana.

Najväčší úspech v kariére

Finálové líčenie sťažila aj choroba modelky. „Karinu trápila nádcha. Vreckovkou si neustále zotierala mejkap okolo nosa, takže som ho musela neustále upravovať. Karina to však mala náročnejšie, keďže pred finálovou prehliadkou musela všetko zadržať. Našťastie sa s tým popasovala ako profesionálka.“

Po finálovej prehliadke prebehlo vyhodnotenie. Keďže Zuzana a Michaela umiestnenie vo víťaznej trojke neočakávali, výsledok ich príjemne prekvapil. „Trochu som dúfala, že by sme mohli obsadiť aspoň tretie miesto. Preto sme boli príjemne prekvapené, keď nás porota ohodnotila druhou priečkou. V mojej doterajšej kariére je to zatiaľ najväčší úspech,“ skonštatovala Zuzana. Duo z Lučenca si tak zo súťaže odnieslo diplom a balíčky kozmetických prípravkov.

Hoci sa talentovaná Lučenčanka líčeniu venuje len tri roky, spolu s Michaelou sa zúčastnila aj prestížnej súťaže v Prahe. Aj keď sa im neušla priečka na stupni víťazov, ako jediní zástupcovia Slovenska sa dostali až do finále.

V OBRAZOCH: Lučenčanky zabodovali bláznivou vizážou
3
Galéria
Foto: Zuzana Kiapešová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM