Boris Macko Správy

FOTO: Perinbaba opäť naplno úraduje. Ako vidia situáciu v Lučenci cestári?

Po zhruba dvoch týždňoch opäť zasypáva naše mesto sneh. Šoféri už tradične hromžia, deti majú naopak radosť. Zisťovali sme, ako to aktuálne vyzerá na cestách!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Perinbaba opäť naplno úraduje. Ako vidia situáciu v Lučenci cestári?
41
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Sneh na cestách postavil v stredu do pozoru vodičov aj cestárov. Podobná situácia nastala aj 13. januára, keď mesto, samosprávny kraj aj Slovenská správa ciest poslali na cesty všetko čo mali. V centre Lučenca bola dopoludnia na cestách kašovitá vrstva snehu od jedného do troch centimetrov. Príjemným prekvapením bolo, že hlavný ťah na sídlisku Rúbaniska bol odhrnutý a na povrchu nebol takmer žiadny sneh. Naopak, problémy mali niektorí šoféri na bočných uliciach a parkoviská na sídliskách a okrajových častiach mesta, kde sneh ešte nebol odhrnutý.

V okrese Lučenec je v teréne 13 sypačov, deväť z nich v okrese Lučenec a štyri v okrese Poltár. Okrem sypačov vieme nasadiť v rámci dodávateľskej zmluvy aj tri traktory,“ informoval Igor Čierny zo Správy ciest Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Dodal, že oproti sneženiu spred dvoch týždňov je situácia na cestách predsa len o niečo lepšia. „Menšie problémy nám hlásia akurát z koncových alebo okrajových obcí,“ dodal Čierny s tým, že jeden stroj má na starosti okruh v dĺžke 20 – 40 kilometrov. V Lučenci sú okrem ciest problémové aj chodníky. Magistrát tvrdí, že má vonku všetky stroje aj ľudí, postupne majú byť očistené všetky komunikácie v správe mesta.

Pozrite si v našej fotogalérii snehovú nádielku v uliciach Lučenca!

V OBRAZOCH: Perinbaba opäť zasypala Lučenec
41
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM